Milli Eğitim Bakanı Avcı, Hatay'da Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Antakya'nın, sahip olduğu değerleri Türkiye geneline tanıtmakta bu konuda cazibe merkezi olmakta geciktiğini söyledi.

Avcı, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci'yi ziyaretinde yaptığı konuşmada, Hatay'ın özel olarak da Antakya'nın son dönemde pek çok alandaki yatırım sayesinde Türkiye'nin marka şehirlerden biri olma yolunda önemli mesafeler katettiğini vurguladı.
Kentin, eğitim alanında iyi durumda olduğunu belirten Avcı, okul öncesi, temel, ortaöğretim ve yükseköğretimde Antakya'nın, merhum tarihçi yazar Cemil Meriç'in şehrine yakışır düzeye doğru hızla yükseldiğini kaydetti.

Avcı, Cemil Meriç'e gösterilen vefa ve öğrencilerin onu yakından tanımaları için "Cemil Meriç Kültür Evi" yaptırılmasını sağlayan valilik ve belediye yetkililerine teşekkür etti.
Antakya'nın sahip olduğu değerlere değinen Bakan Avcı, şöyle konuştu:
"Antakya, sahip olduğu değerleri Türkiye geneline tanıtmakta, onlar üzerinden cazibe merkezi olmakta biraz gecikti. Habib-i Neccar, çok önemli ziyaret mahalli olmasına rağmen yeterince bugüne kadar Türkiye genelinde tanıtılamadı. İnşallah önümüzdeki dönemde gerek Kültür Bakanlığı'nın gerek valiliğin, başkanlıkların ve sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla Antakya inşallah hak ettiği tanınmışlık düzeyine ulaşacaktır. Hatay'ın genelinde de kültürel, tarihi zenginliklerimizi tanıtmak için önümüzdeki dönemi bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz."
Avcı, Belediye Bakanı Kimyeci'ye başarı dileyerek, büyükşehirle uyum konusunda zaman zaman bazı şeyler yaşanabileceğini, bunun da Kimyeci'nin güler yüzü sayesinde aşacağından emin olduğunu kaydetti.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci de Antakya'nın, Büyükşehir yasası çerçevesinde ilk kez belediye olarak kurulduğunu kaydetti.

Kısa sürede yapılanmalarını tamamladıklarını ifade eden Kimyeci, "Beklenen hizmetleri hızlı şekilde yapmaya başladık. Antakya'yı geleceğe taşıma konusunda bir gayret içerisindeyiz. Antakya, 348 bin nüfus ve 95 mahalleden oluşuyor. Tarımda, sanayide, turizmde ve kültür açısından çok değerleri ve çekim merkezi olan bir ilçemiz. Antakya'yı marka şehir haline getirmek için çabalayacağız" diye konuştu.

Kimyeci, ziyaretin anısına Bakan Avcı'ya, kentin yöresel ürünlerinden zahter, ceviz, kebbet, turunç reçeli, zeytinyağı ile ipek kravat hediye etti.
Bakan Avcı, ziyaretin ardından Tarihi Uzun Çarşı'da esnafla sohbet etti. Avcı, kentin tescilli tatlısı künefeden tattı, hediye edilen yöresel ayakkabıyı giydi.
Kaynak: AA