Kemal Öztürk: Kasten Bir Çocuk Öldürmek İçin Uğraşan Ekip Var

Anadolu Ajanjı Genel Müdürü Kemal Öztürk Latif Şimşek ile Gündem programına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kemal Öztürk: Kasten Bir Çocuk Öldürmek İçin Uğraşan Ekip Var
Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Latif Şimşek ile Gündem programına konuk olarak katılan Anadolu Ajanjı Genel Müdürü Kemal Öztürk İsrail askerlerinin AA ekibine saldırısı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün yaptığı açıklama:

Kara Harekatını herkesten önce hissettik
Kara harekatı olacağı içinde önlemlerimizi almıştık. İlk yaptıgımız şeylerden bitanesi ki genelde savaş ortamlarında yapılır bu ofisimizin koordinatlarını resmi kanallardan İsrail'e bildirdik. Biz bu koordinatları vermemize rağmen bina hedef oldu. İlk vurulmasını kaza olarak düşündük daha sonra bizim ekibimize hedef seçilerek ateş açıldı.

Savaş ortamı dikkatten kaçtı
Ekibimize olan saldırıyı birkaç kanaldan İsrail hükümetine bu durumu bildirdik. Basın merkezlerine bildirdik. Onlarda bize savaş ortamı dikkatten kaçtı vs. ayrı dediler.

Bir kameramanımız çok ağır yaralandı
Bombardıman esnasında ayağından çok büyük bir yara aldı. Gazze'de doğal olarak tedavi edilemedi hemen Mısır'a götürdük, Mısır'da da maalesef tedavi ettiremedik ve İstanbul'a getirdik.

İsrail Başbakanı'na mektup yazdım
Ofisimiz vuruldu, arkadaşlarımız yaralandı, aracımız hasar gördü. Bu konuda önlem alın bizim orada başımıza gelecek her türlü şeyden hükümetiniz sorumludur. Çünkü İsrail ordusunun açtığı ateşle yaralanıyoruz.

Ofisimiz daha şiddetli saldırıya uğradı
Başbakanlık Basın Ofisi mektubumuzu mail aldığını bildirdikten 3-4 saat sonra bu sefer ofisimiz daha şiddetli saldırıya uğradı. Binanım önüne park etmiş aracımız tamamen hasar gördü, ofisimizin içindeki camlar parçalandı. Bütün bu gelişmeler bizim açımızdan hafif kalıyor. Çünkü orada bir ay içerisinde 10 gazeteci öldürüldü, 38 gazeteci yaralandı, 3 tanesi bizim arkadaşımız.

İşte özgür medya anlayışı
10 Gazetecinin ölmesini 38 Gazetecinin yaralanmasını dünyadaki basın örgütlerinden hiçbir açıklama olmadı. Türkiye'de bir televizyonun muhabiri sözle taciz edildi diye en az 10 tane açıklama yapıldı. 10 Gazeteci öldü 38 tanesi yaralandı. İnsanlar hedef gözetilerek ateş açıldı bir tane açıklama yok. 38 Gazetecinin içerisinde de Uluslararası haber ajanslarının oradaki temsilcileri de var, buna rağmen yapılmadı. Neye yorumlayacağız bunları işte özgür medya anlayışı o zaman.

Kasten çocuk öldürmek için bir ekip var
Medya İş Sendikası bütün bunları protesto etmek için Gazetecileri İsrail Büyükelçiliği'nin önüne çağırdı bizde katıldık ve iki tane mesaj verildi. Birincisi Gazetecileri öldürmeyin, saldırmayın, Gazetecilerin basın özgürlüğünü kısıtlamayın. İkincisi de artık öldürülen çocuk haberi yapmak istemiyoruz. Bir vatandaşımız gazete okumazsa, televizyon izlemezse bundan etkilenmeyebilir. Biz bir haber ajansı olarak her sabah 9:30'da Gazze'ye bağlanıyoruz ve oradaki Yasir El Benla temsilcimiz her sabah bize kaç kişinin öldüğünü anlatıyor. Bakın şu saat itibariyle 23:00 itibariyle ölü sayısı 1867 bunun 405 tanesi çocuk. Ben hiçbir savaşta bu kadar çocuk öldüğünü hatırlamıyorum. Kasten bir çocuk öldürmek için uğraşan ekip var.

Bugün gelen fotoğraf bütün kimyamızı bozdu
Fotoğrafa bakamıyoruz ama bakıp yayınlamamamız gerekiyor. Dondurma buzdolabında evlatlarının cesetlerini orada saklıyor babalar. Çürümesin kokmasın diye. Dondurma satılan dolapları boşaltmışlar. Bunları artık yapmak istemiyoruz, öldürülen çocuk haeri yapmak başka bir şey. Arkadaşlarımızın psikolojisi bozuldu. Arkadaşlarımız gizli gizli ağlıyorlar. Bu olacak şey değil.

BEYAZ GAZETE ÖZEL