HSYK Başkanvekili'ne çok sert tepki!

Başbakan, dün "HSYK, Grupların amaçları için aracı değildir" açıklaması yapan HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici'ye canlı yayında cevap verdi.

HSYK Başkanvekili'ne çok sert tepki!
Başbakan Erdoğan, Hamsici'ye 'HSYK adına başkandan başka kimsenin konuşma hakkı yoktur. 'Ben şahsım adına mı konuşuyorum' diyor. Sen şahsın adına konuşamazsın. HSYK adına sadece Adalet Bakanı konuşabilir.' dedi.

'BENİM TELEFONUM DİNLENDİ, HAMSİCİ'NİN DEĞİL'

Erdoğan, 'Siz şova girerseniz yargının içinde şovmenler türer. Siz de şovmenleri savunma noktasına gelirseniz. HSYK'nın varlığına gölge düşürürsünüz. Hatırlayın 17 Aralık sonrasını Cumhuriyet tarihinde ilk defa savcı adliye önüne çıkıp açıklama yapıyor. Bildiri dağıtıyor. Şov yapıyor. Telefonu dinlenen Başbakan Hamsici değil ki.' diye konuştu.

'YAŞ KARARLARI ÇOK İSABETLİ OLDU'

Benim 15. Askeri Şuram. Bu Askeri Şura'nın kararları çok isabetli oldu. Terfi ve atamalarla ilgili oldu. Asli bir toplantı oldu. Diyarbakır konusuyla ilgili çok spekülasyon yapılıyor. Bu işin bayrak konusyla alakası yok. Hava kuvvetlerinin bünyesini güçlendirmekle alakalı. Eskişehir'de de aynı şey geçerli. Şu anda TSK'da Hava Kuvvetleri bir güce kavuşuyor. Diyarbakır'ın hassasiyetleri belli. Bu adımın atılması lazımdı. Hava Kuvvetleri Komutanımız ve Genelkurmay Başkanımız ve bizimle yapılan bir çalışmaydı.

HSYK'NIN HÜKÜMETLE DURUMU

HSYK adına sadece başkan yani Bekir bey konuşabilir. Şimdi yeni bir adet çıktı. 'Ben şahsım adına konuşuyorum' diyor. Sen şahsın adına konuşamazsın. Siyasete yön veremezsin.

Yasama organı olarak yasaları oluşturuyorlar. Cumhurbaşkanı onayı olduktan sonra yasalaşıyor. Yürütme de bunu uyguluyor. Yargıdaki şovmenleri savunursanız HSYK'ya gölge düşürmüş olursunuz.

Sen siyasetçileri eleştiremezsin. Yargının tehdit altında söylüyor. Başbakanın telefonu dinleniyor. Hamsicinin değil ya. Suç duyurusunda bulunuyorsunuz yargı baskı altında diyor.

HSYK SEÇİMLERİ KONUSU

Şu an adli tatil var. Bir platform oluştu. Bunun karşısında Paralel Yapı bir çalışma yapıyor. Eylül ayında bir seçim var. Bundan sonra HSYK'nın yapısı ortaya çıkacak.

1. Yargı'daki sayı çok önemli. Malum Cumhurbaşanının, Yargıtay'dan gelecek üyeler var. Sonrasında yapı belli olacak.

'SAVCI BAŞBAKAN'I TEHDİT EDİYOR HSYK SESİNİ ÇIKARMIYOR'

Bolu'daki savcı Başbakan'ı tehdit ediyor. HSYK sesini çıkarmıyor. Siyaetçinin işi söylemdir. Bu ülkede yargıda neler yaşandı. Dönemin Başbakanı diye iddianame hazırlanıyor.

Bunlar yapılırken biz sessiz mi kalacağız? Çağlayan'da yaşanan olayları gördünüz. Adalet Sarayı'nın önünde savcı basın açıklaması yapıyor. Böyle bir şey var mı?

Emniyet'e götürülenlere sahip çıkılıyor. Bunlara kimler destek veriyor. Milletim bunu çok iyi görüyor. Biz bunlara boşuna Paralel Yapı demedik.

Bugün 30 kusür kişi daha alındı. Bunlar ifade verdikçe daha da işler çıkıyor. Hak kesinlikle yerini bulacak. Bunlar bizi ulusal güvenliğimizi tehdit ediyor.

Yatırımlarımızı yapacağız. Bunlar yürütmeyi durdurma veriyor. Bunları gördükçe biz iyi yoldayız. Bu süreci kararlılıkla sürdürmeliyiz.