Bayındır'a ''kaplıca''Dopingi

Bayındır'ın Ergenli Mahallesi'ndeki tarihi kaplıcaların, kapanan İl Özel İdaresi'nin ardından belediyeye devredilmesiyle yeni bir dönem başlarken, ''Bayındır'ın malı, Bayındırlı'nın olmalı'' diyerek tesislerin belediyeye devrini sağlayan Başkan DR.

Bayındır'a ''kaplıca''Dopingi
Ufuk Sesli, ''Bir hekim olarak yıllarca halkımın sağlığı için çalıştım ve çalışıyorum. Böyle bir şifa kaynağının Bayındırlılar'ın hizmetinde kalması ençok beni mutlu etti. Bundan sonra Bayındır'da sağlık turizmini canlandıracağız'' dedi.


Bayındır Belediyesi, Ergenli Mahallesi’nde yer alan Ilıcalar’ın işletmesini devralmasının ardından tesislerdeki çalışmalarını bitirdi. İlk misafirler kaplıcalara gelmeye başladı.

Önceki rezervasyonları da değerlendiren belediye kimsenin mağdur olmaması için elini çabuk tuttu. Bölgedeki 22 odalı işletmenin tüm faaliyetlerini organize eden Bayındır Belediyesi, öncelikle odaların temizliğini sağlarken daha sonra da konfor için televizyonlar yerleştirildi.

İzmi'de kapanan Özel İdare'den devralınan ilk tesis olan kaplıcalar sağlık turizmi açısından büyük önem taşıyor. 22 odalı işletmede kullanılan su 54 derecelere ulaşırken, debisi ise 50 lt/sn olarak
tespit edildi. Ilıcalar'ın devri konusunda büyük uğraş veren Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli; “Sayın Valimiz'in bizim talebimize olumlu bakması ile Bayındır'da yepyeni bir dönem başlamıştır. Doğru olan kararın alınmasının ardından biz de üzerimize düşeni yaparak, çalışmalarımızı bitirdik. Köylülerin dayanışma içerisinde inşa ettikleri bu değer yine köylülerin oldu. Biz sadece halkımızın kazanç sağlaması için çalışıyoruz. Yeni çevre ve cadde düzenlemelerini başlatıyoruz. Bu çalışmaların ardından hizmet akışının hızlanacaktır. Termal turizm ve bölgenin tanıtımı açısından kazanç sağlayacak bir karara imza atılmıştır.'' dedi.

Bölgenin turizm gelişim bölgesinde yeraldığını, bunun da önemli bir fırsatı Bayındır'ın ayagına getirdiğini kaydeden Başkan Sesli, “Yapacağımız cadde düzenlemeleri ve konaklama alanları ile bölgenin cazibe alanı haline gelmesi için çalışacağız. Pazar yerinde satış yapan kadınlarımızın da bulundukları alanlara yeni düzenleme getireceğiz. Hep birlikte kendi öz malımıza sahip çıkacağız. Buranın eziyetini sıkıntısını
çeken mahallemizin halkıdır. Kazancını da onlar sağlayacak. Biz sadece halkımızın kazanç sağlaması, refah içinde yaşaması için aracı olacağız.'' diye konuştu.

Kaynak: İHA