Bakan Eroğlu; 'Ne Yapılacaksa Hatay’a Biz Yaparız”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaptığı konuşmada “Ne yapılacaksa Hatay’a Dörtyol’a biz yaparız” dedi.

Bakan Eroğlu; 'Ne Yapılacaksa Hatay’a Biz Yaparız”

Bakan Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Dörtyol’u ziyaret ederek Alpaslan Türkeş Parkında halka hitap etti. Bakan Eroğlu konuşmasında, Hatay’a en büyük yatırımların iktidarları döneminde yapıldığını söyleyerek “Hatay’a ve ilçelerine yatırım yapılacaksa bunu biz gerçekleştiririz. Bunu yapacak gücümüzde var cesaretimizde var” dedi.

"Bugüne kadar Hatay’da 33 dere ıslahı, 28 milyon 700 bin fidanı toprakla buluşturduk” diyen Bakan Eroğlu,“12 adet otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurduk. Artık dünyanın her yerinden internet aracılığıyla Hatay’ın tüm ilçelerinin dakika dakika hava tahmin sonuçlarını görmemiz mümkün” ifadelerini kullandı.
“2014-2015 yılından itibaren Hatay’da sulanmadık tarım arazisi kalmayacak” diyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yapılacak baraj ve göletlerle “Hatay’ın 50 yıllık su sorununu çözeceğiz” dedi.

Bakan Eroğlu'nun ziyaretine Ak Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, İl Başkanı Murat Genco, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil'de bulundu.
Kaynak: İHA