Şenkaya Kültür ve Sanat Etkinlikleri Festivali

Bu yıl 11'incisi düzenlenen Şenkaya Kaymakamlığı, Şenkaya Belediyesi, Şenkaya ve Köy Dernekleri Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Etkinlikleri büyük bir coşku içerisinde geçti.

Şenkaya Kültür ve Sanat Etkinlikleri Festivali
Kültür ve sanat etkinliklerine değişik il ve ilçelerden yaklaşık 5 bin kişi katılarak hafta sonunun keyfini doyasıya çıkarttılar.
Kültür ve Sanat Etkinlikleri öncesi vatandaşlar bir gün önceden Şırankes mesire ormanında etkinlik alanına giderek çadır kurdu. Hemen hemen her çadırın yanında kurulan Şenkaya Çağ Kebabı Ocağı ve mangalların yanı sıra semaver çayı da eksik olmadı. Etkinliklerde yöresel sanatçıların seslendirdiği şarkı ve türküler eşliğinde vatandaşlar doyasıya halay çekti.
Kum üzerinde yapılan güreş müsabakalarında renkli görüntüler oldu. Cirit ekibi vatandaşlara keyifli bir cirit gösteri sundu.
Halk ozanlarının seslendirdiği türküler izleyicilere keyifli anlar yaşattı

Şenkaya Kaymakamı Murat Şener, “Sevgiyi, dostluğu paylaştığımız ve birlik beraberliğimizi en sıcak şekilde hissettiğimiz festivalimizde, okuma yazma oranının yüzde yüz olan bir ilçe de ve siz değerli Şenkaya halkı ile birlikte aynı sevinci aynı heyecanı paylaşmakta onur duyuyorum. Buradaki birlik beraberliği başka bir yerde görmek çok da kolay değildir. Bunun sebebi de okuma yazma oranın yüksek olmasıdır. Umut ediyorum ki önümüzdeki yıllarda yapılacak olan festivalin bu birlik beraberlik içerisinde geçeceği ve daha da güzel dostluğun, sevginin, saygının ve birlik beraberliğin olduğu festivaller olacaktır. Bu yıl 11’incisi düzenlenen Şenkaya Kültür ve Sanat Etkinliği Festivalinin düzenlemesi nedeniyle Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan’a ve katılanlara teşekkür ediyor bu birlik ve beraberliğin devam etmesini diliyorum” dedi

Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan’ın yaptığı konuşmada, “Dostluğu, sevgiyi paylaştığımız, özlem, hasretimizi giderdiğimiz birlik ve beraberliğimizi en sıcak şekilde hissettiğimiz yaz panayırımızı hep bir arada, sevgi ve mutluluktan dolayı her zaman bir öncekinden daha güzel bir festival dönemini yaşıyoruz. Amacımız 100 bin gurbetçi Şenkaya'lıyı bir araya getirmek, birinci ikinci kuşakları tanıştırmak, baba ocaklarının yeniden tüttürülmesi için birliğimizi beraberliğimizi sağlamak için bir araya geliyoruz. Bu yıl 11’incisini düzenlediğimiz festivalimize 73 mahallemizden, çevre ilçelerden 5 binin üzerinde kişinin katılımından dolayı hepsine teşekkür ediyorum.bu birlik beraberliğimizin bozulmamasını diliyorum” dedi.

2 gün süren festivalde kapanış konuşmasını Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan yaparak festival sona erdi.
Kaynak: İHA