Reyhanlı'da 90 Çift Dünya Evine Girdi

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen toplu nikah töreninde maddi durumu yetersiz olan 90 çift dünya evine girdi.

Reyhanlı'da 90 Çift Dünya Evine Girdi

Tayfur Sökmen Stadyumu'nda gerçekleşen törende, Reyhanlı Belediyesi, Kaymakamlığı ve Konya Mehir Vakfı işbirliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında ilçede nişanlı olup parasal yönde sıkıntı içinde olan 90 çiftin nikahı kıyıldı. Konya Mehir vakfı tarafından, evlenen çiftlere 7 bin 20 parçadan oluşan mobilya, ev tekstili, züccaciye ve kıyafet verildi.

Toplu nikah törenini 3 bin 500 kişi izledi. Stadyumda yapılan nikah törenine, gemç çiftlerin yakınları, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Kaymakam Yusuf Güler, siyasi parti temsilcileri ve idare amirleri katıldı.

Tayfur Sökmen Stadyumu'nda gerçekleşen toplu nikah töreninde konuşan Konya Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, vakıflarının kuruluşundan bugüne kadar 12 bin çifti evlendirdiklerini, dünyanın dört bir tarafından bu çalışmaları sürdüreceklerini belirtti.


Törende, sembolik olarak 7 çiftin nikahını kıyan Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, hizmette olduğu dönemden buyana ilk olarak 45 çifti evlendirdiklerini, şimdi ise düğünlerini maddi imkansızlıklar nedeniyle erteleyen 90 çiftimizin mutlu günlerine şahitlik ettiklerini söyledi

Nikah töreninde Reyhanlı’da yaşayan Suriyeli ailelerin yeni evlenen genç çiftlere çiçek ve çeşitli ikramlar yaptıkları görüldü

Çiftler Gökhan Güney’in konseriyle çimlere çıkarak gönüllerince eğlendi.
Kaynak: İHA