Nurhak’ta Kültür Şenlikleri

Nurhak Belediyesi’nin bu yıl 10.'sunu organize ettiği Nurhak Kültür Şenlikleri, yoğun bir katılıma sahne oldu.

Nurhak’ta Kültür Şenlikleri
Şenlikler, sadece yurtiçinde değil yurtdışında yaşayan Nurhaklıların da katılımı ile adeta festivale dönüştü.
Birbirinden değerli ve ünlü sanatçıların katılımıyla adeta yıldız yağmurunun yaşandığı 10. Nurhak Kültür Şenlikleri, bu yıl ünlü Şair Nazım Hikmet’e atfedildi. ilçeye bağlı Barış Mahallesi’nde 1 Ağustos’ta başlayan ve kapanışı Nurhak Çok Programlı Lisesi bahçesinde 3 Ağustos 2014 Pazar akşamı yapılan 10. Nurhak Kültür Şenlikleri, katılımın yoğun olması dolayısıyla festival havasına büründü. Katılımcılar yöresel sanatçılar ile halk müziğinin sevilen sesleri Arzu Şahin ve Yusuf Harputlu’nun seslendirdiği birbirinden hareketli türküler eşliğinde halaylar çekerek doyasıya eğlendiler.

10. Nurhak Kültür Şenliği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başladı.

Şenliğe; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Avrupa’da ve Türkiye’nin değişik bölgelerinde yaşayan binlerce Nurhaklı katıldı.

Okul bahçesini dolduran binlerce vatandaşa hitaben bir konuşma yapan Nurhak Belediye Başkanı Av. Ahmet Akkuş, katılımın yoğun olmasını Nurhak’ın barış ve kardeşliğin sembolü anlamına geldiğini söyledi.

Bu yılki şenliklerin unutulmaz ünlü şair Nazım Hikmet anısına yapıldığını dile getiren Başkan Akkuş, “Halkın yüreğinden doğan, halkın umutlarını anılarını, özlemlerini, ızdıraplarını, sefaletlerini, feryatlarını, türkülerinde, ağıtlarında, hikayelerinde barındıran bir kültür varlığını görmek paylaşmak için kiminiz kilometrelerce öteden kiminiz de çevre ilçelerden senede bir gün de olsa doğduğumuz büyüdüğümüz Nurhak’a geldiniz. Nurhak Kültür Şenliklerini; barışın, kardeşliğin, dostluğun, dayanışmanın, yardımlaşmanın ve sevginin insanları yücelttiği gerçeğini yüreklerde yeşertmek için düzenliyoruz. Biz, Nurhak Kültür Şenliklerini düzenlerken, Nurhak'ın adına yakışır, Nurhak'ın kimliğine ve kültürüne yakışır, barışın kardeşliğin olduğu bir meşalenin yakılmasını istedik. Bunun için kültür şenliğimizi günden güne zenginleştirerek, vatandaşlarımızı yırt dışındaki insanlarımızın Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yaşayan Nurhaklı kardeşlerimizi bunun yanında çevre il ve ilçelerden misafirlerimizin katılmasını sağlayarak Nurhak'taki barışın kardeşliğin dostluğun meşalesine ortak olmasını istedik. Nurhak barışın kardeşliğin dostluğun olması gereken bir yer. Kavga Nurhak'tan uzak olmalı. Barış ve kardeşlik Nurhak'ta hüküm sürmeli. Biz her zaman göğsümüzü gererek şunu konuşuyoruz. Nurhak'ımızda birbirine çelme takmalar olmaz, birlik, beraberlik ve kardeşlik vardır” dedi.

Daha sonra mikrofona davet edilen CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ise, Nurhak’ın her zaman sevgiden, barıştan, hoşgörü ve özgürlükten yana olduğuna işaret etti. Özbolat, “Kültür, insanların ekmek kadar su kadar ihtiyaç duyduğu bir şeydir. Kültür ve sanat insanları birbirine yaklaştırır ve kaynaştırır. İşte bu bugün bu açıdan da inanın burada birbirinden çok farklı düşünen binlerce insan var. Aynı müziği dinliyoruz ve hepimiz ondan büyük bir keyif ve neşe alıyoruz. Kültür ve sanatı ön plana çıkarmayan toplumlarda bir gerileme olur. Burada biz barışı, kardeşliği ve hoşgörüyü 10 yıldır yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Festivale dönüşen şenlikte ise ilk olarak yöresel sanatçılar sahneye çıktı. Programda ayrıca çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere bağlama hediye edildi. Şenlikte coşkunun doruğa çıktığı anlar ise halk müziği sanatçısı Yusuf Harputlu ile Arzu Şahin’in sahne alması oldu. İlk olarak sahneye çıkan Harputlu, seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe şarkılarla dinleyenleri coşturdu. Arzu Şahin ise, bir ara sahneden inerek Nurhak Belediye Başkanı Av. Ahmet Akkuş ve gençlerle halay çekti. Program, Başkan Akkuş’un sanatçılara teşekkür plaketi vermesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA