Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa'nın Sarıgöl ve Turgutlu ilçelerine atanan yeni ilçe emniyet müdürleri görevlerine başladı.

Sarıgöl İlçe Emniyet Müdürü İsmail Konuk'un Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne atanmasıyla boşalan makama, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Şubesi Müdürlüğü'nden atanan Salih Öztürk görevine başladı.

İlçenin huzur ve güveni için çalışacağını kaydeden Öztürk, "Kanunlarımızın verdiği yetki dahilinde ilçe halkının rahat ve huzuru için çalışacağım. İlçe emniyet müdürlüğümüzün kapıları vatandaşlarımıza her zaman açıktır. Polisle vatandaş el ele verildiğinde ilçemizin huzuru daha güzel sağlanacak. Vatandaşlarımız her konuda polise gelebilecek. Her zaman vatandaşa yakın olacağım" diye konuştu.

Turgutlu ilçe emniyet müdürü Veli Göçemen'in Kırşehir'e atanması sonrasında Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne atanan Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir, görevine başladı.

Turgutlu için Turgutlu halkı ile birlikte çalışacaklarını belirten Esendemir, "Turgutlu'da güven ve istikrarın sürmesi için halkımızla el ele çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Halkımızın bize desteğini ve 155 ihbar hattımıza şüphelendikleri ya da yaşadıkları olumsuz olayları ihbar olarak vermelerini istiyoruz" dedi.

- Salihli'ye Mobese sistemi kurulacak
Salihli İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, ilçeye mobese sistemi kurulması için proje hazırlandığını bildirdi.
Salihli'nin E-96 karayolu nedeniyle önemli bir geçiş noktası olduğunu kaydeden Taşcı, "Hazırlanan projeye göre Salihli'nin belirli noktaları ile E-96 karayolu kent geçişi güzergahında 77 adet mobese kamerası yer alacak. Bu kameralardan 66 tanesi sabit, 11 tanesi hareketli olacak. Ayrıca 3 adette plaka araç okuma kamerası bu sistemde yer alacak" diye konuştu.

- Saruhanlı'da traktör sürücülerine uyarı
Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Arguz, üzüm hasadı dönemin yaklaşması nedeniyle traktör sürücülerine uyarılarda bulundu.
Traktörlerin ve römorkların ışık donanımı olmadan yola çıkarılmaması gerektiğini ifade eden Arguz, "Karayollarında çiftçilerimiz kadar sürücülerimizin de dikkatli seyir etmeleri gerekmektedir. Traktör sürücülerimizden aşırı yükleme yapmamalarını ve traktörlerinin arkasına ışık veya fosfor taktırmaları konusunda dikkatli olmalarını öneriyoruz. Traktörlerine birden fazla römork takmamalılar. Özellikle gece arkasında ışık olmayan tarım araçları fark edilmediği zaman üzücü kazaların yaşanmasına neden olabilir. Bu sebeple sürücülerimizden trafikte daha dikkatli seyretmelerini istiyoruz" diye konuştu.

- Turgutlu'da Bonzai ele geçirildi
Turgutlu İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından Urganlı'da yapılan operasyonda içime hazır 15 fişek bonzai ele geçirdi.
Ele geçirilen uyuşturucu maddelerle ilgili yaşları 12 ile 20 arasında 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
Kaynak: AA