Komek Yaz Okulları Hem Öğretiyor Hem Eğlendiriyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) Yaz Okulları, öğrencileri hem eğitiyor, hem de yaz tatillerini eğlenceli geçirmelerine olanak sağlıyor.

Komek Yaz Okulları Hem Öğretiyor Hem Eğlendiriyor

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ilk kez açtığı yaz okullarında öğrenciler, İngilizce, Arapça, Kur’an-ı Kerim, dini bilgiler, resim, el sanatları gibi dallarda eğitim aldı. Selçuklu, Meram, Karatay, Alavardı, Mengene ve Mümine Hatun lokalleri ile Dumlupınar, Büyükaymanas, Bosna-Hersek Sadrettin Kütükçü, Ertuğrul Gazi ve Harmancık kurs merkezlerinde açılan Yaz Okulları’nda 2 bin 640 öğrenci Kur’an-ı Kerim, dini bilgiler, hayat bilgisi, İngilizce, Arapça, resim, el sanatları dallarında dersler aldı. Sportif aktivitelerin de yapıldığı kurslarda öğrencilere masa tenisi, satranç, müzik, diksiyon, tiyatro eğitimleri de verildi.

KONYA’YI GEZEREK ÖĞRENDİLER
Kurs merkezlerinde verilen derslerin yanında doğa yürüyüşleri, kültür gezileri ve yarışmalarla güzel vakit geçirmeleri sağlanan öğrencilerin en çok Bilim Merkezi ilgisini çekti. Mevlana Türbesi, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, Sille, Alaeddin Camisi, Sırçalı Medrese, Japon Parkı gibi tarihi ve turistik mekanları gezen öğrenciler, haftada iki kez de hanımlar lokallerinde faaliyet gösteren havuzlarda yüzmenin keyfinin çıkardı. Kur’a-ı Kerim’i güzel okuma ve ilahi söyleme yarışmaları düzenleyerek, birincileri ödüllendiren KOMEK Müdürlüğü, dönem sonunda da satranç, futbol, basketbol, voleybol ve masa tenisi branşlarında öğrenciler arasında turnuva düzenleyerek, ödüllendirecek. Konya Büyükşehir Belediyesi, kurslarda kitap okuma imkanı da bulan öğrencilere ayrıca Kur’an-ı Kerim, Elif-Ba Cüzü, Peygamber Efendimizin Hayatı, Şehir Rehberi kitapları ve CD’lerini hediye etti.

KOMEK Yaz Okulu 31 Ağustos’ta sona erecek.
Kaynak: İHA