Hayad Başkanı Babar'dan Hastalara Uyarı

Anadolu Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği (HAYAD) Başkanı Yusuf Babar, hasta ve yakınlarını, hastanelerde sıra numarası satmaya çalışan kişilere karşı uyardı.

Babar, yaptığı açıklamada Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde bir süredir doktor sıkıntısı yaşandığını belirterek, yaşanan yoğunluğu fırsat bilen bazı kişilerin erkenden sıra numarası alarak satmaya çalıştıklarını ileri sürdü.
Hastanede 11 kadın doğum uzmanı çalıştığını aktaran Babar, şunları kaydetti:
"Aktif olmayan hekimlerden dolayı vatandaş ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Üstelik Suriye'den gelen sığınmacılardan dolayı hasta sayısında ciddi artışlar olmuştur. Şu an hastanede 4 poliklinlik hizmet vermektedir. Bu kadar hasta popülasyonunun yoğun olduğu bir yerde hekim sayısı yetersiz kalmaktadır. Bu olayı da fırsat bilen bazı işgüzarlar gece geç saatlerde gidip hasta olmadıkları halde sıramatiklerden birden fazla sıra alıp sonra da onu ücretle satmaktadırlar. Hastane yönetimiyle görüştüğümüzde bu usulsüzlüğü çözeceklerini söylediler. Hasta ve yakınlarından da bu kişileri derhal yetkililere şikayet etmelerini istiyoruz."
Kaynak: AA