Dikili’den Bonzai Ölümlerine Tepki

İzmir’in Dikili ilçesinde, Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri tarafından bonzai ölümleri protesto edildi.

Dikili’den Bonzai Ölümlerine Tepki

İzmir’in Dikili ilçesinde, Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, son günlerde artan ve birçok gencin hayatını kaybetmesine yol açan, bonzai adı verilen sentetik uyuşturucuya karşı protesto düzenlendi.

Bonzainin son kurbanı Dikili’den Ç.K. (18) isimli genç oldu. Bugün, ikindi namazını müteakip defnedilen cenazeden sonra, Dikili Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Dikili Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek protesto gösterisi düzenledi.

Grup üyeleri tarafından, bonzainin gençler arasında son zamanlarda çok hızlı yayıldığı ve hem ucuz hem çok kolay ulaşılabilir olduğu belirtildi. Emek ve Demokrasi Platformu grup sözcüsü sözlerini şöyle sürdürdü: “Bonzai denen sentetik uyuşturucu nedeniyle gençler hayatlarını kaybetmeye devam ediyor. Dün, 18 yaşında bir gencimiz bonzai koması nedeniyle yaşamını yitirdi. Gençlerimizi uyuşturucu ile zehirliyorlar. Uyuşturucu maddelere ulaşmak artık çok kolay. Çocukları ve gençleri daha çok spor, daha çok sanatla buluşturmalı ki daha başka çağrılar ölmesin.”
Grup üyeleri, yapılan basın açıklamasının ardından, Yenikapı Çocuk Tiyatrosu’nun uyuşturucuya tepki amaçlı oyunu izledikten sonra meydan ayrıldı.
Kaynak: İHA