Bakan Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 1 aylık su kaldığı bildirilen Yalova'yı susuz bırakmayacaklarını söyledi.

Bakan Eroğlu Açıklaması

Bakan Eroğlu, Hatay’ın Samandağ ilçesinde mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Eroğlu, burada yaptığı açıklamada, geçen hafta İstanbul’da yağan yağmurun su artışı sağladığını belirterek, "Tahmin ediyorum 25-30 milyon ton ilk gün su geldi ama su akmaya devam ediyor. Sonuçta bunun faydası var tabi. Anlık bir yağış oldu, bundan dolayı altyapılar belli bir yağışa göre hesap edilir. Tabi çok anormal bir yağış olduğu zaman altyapılarda problem oluyor ama doğan sıkıntıları Büyükşehir Belediyesi aşacaktır. Bu anlamda büyükşehir çok güçlüdür, gerekli ekipmanlarla gereğini yapacaktır" dedi.

Yalova’da yaşanan su sıkıntısına da değinen Bakan Eroğlu, "Bu ilimizde bir aylık su kaldı söylentisi halkta panik yapmaktadır. Biz o ilimizde yeni kuyular açtık. Yalova'da Gökçe Barajı var. Barajda su seviyesi azaldı ama biz bir dereyi bir açılan kanal ile Gökçe Barajı'na bağlıyoruz. O da bitmek üzere, ağustos ayı sonlarında bitecek" diye konuştu.

Yalova için tedbir aldıklarını belirten Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:
"Biz Yalova'da başka bir parti kazandı diye Yalova'yı susuz bırakmak gibi bir şeyimiz yok. Çünkü orada Yalovalılar yaşıyor, onlara da suyu hazırlamamız gerekiyor, susuz bırakamayız. Başbakanımızın talimatı da o. Biz diyebiliriz ki bize ne, belediyenin görevi diyebiliriz. Ama öyle bir şey demiyoruz. Şu anda DSİ gece gündüz çalışıyor. Bir derenin Gökçe Barajı'na bağlanması ihalesi yapıldı. Şuanda inşaat hızla ilerliyor, merak etmeyin susuz bırakmayız."
Kaynak: İHA