Babar, İşgüzarlara Karşı Uyardı

Anadolu Hasta ve Hasta Yakınları Derneği (HAYAD) Genel Başkanı Yusuf Babar, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçtiğimiz günlerde yapılan eylemle ilgili “Fırsatçı işgüzarlara fırsat vermeyin” dedi.

Babar, İşgüzarlara Karşı Uyardı

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi EK-2 binasında (Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde) doktor eksikliği gerekçesiyle eylem yapılmasıyla ilgi Anadolu Hayad Genel Başkanı Yusuf Babar açıklama yaptı. Ek-2 binasında kısa bir süreden beri doktor sıkıntısı yaşandığını belirterek, “Kadro sayısı 12 olan kadın doğum uzmanı, Adıyaman’da Kamu Hastaneler Birliğine bağlı olarak bir eksik olarak 11 kadın doğum uzmanı çalışmaktadır. İlk 6 ay içerisinde hastanede 1500’e yakın sezaryan, 2500'e yakında normal doğum olmuştur. Ameliyathanede her gün 1 doktor, normal doğum salonunda 1 doktor, gece icapçı 1 doktor, 2 tane doğum iznine ayrılan uzman doktor, 1 tane eğitimde olan doktor ve ailevi nedenlerden dolayı izinli olan 2 doktor var. Toplam aktif olmayan 7 uzman hekimden dolayı vatandaş ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Üstüne üstelik Suriye’den gelen mültecilerden dolayı hasta sayısında ciddi artışlar olmuştur. Şuan Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastalıkları Hastanesinde aktif 4 poliklinik hizmet vermektedir. Bu kadar hasta popülasyonunun yoğun olduğu bir yerde hekim sayısı yetersiz kalmaktadır” dedi.

Kısa süreli olan bu sıkıntıyı işgüzarlar tarafından kullanılmaya çalışıldığını vurgulayan Babar, “Bu olayı fırsat bilen bazı işgüzarlar gece geç saatlerde gidip hasta olmadıkları halde sıramatiklerden birden fazla sıra alıp sonra da onu ücretle satmaktadırlar. Hastane yönetimiyle görüştüğümüzde bu usulsüzlüğü çözeceklerini söylediler. Dernek olarak hasta ve yakınlarının bu tür haksız işlere tavusut göstermemelerini bu işleri de yapanları derhal yetkili mercilere şikayet etmelerini istiyoruz. Suriye den gelen mültecilerle birlikte ilimizde hızla nüfus artmaktadır. Personel dağılım cetvelinde 12 görünen doğum uzman hekim sayısının acilen artırılması gerekmektedir. Tayini çıkanların yerine yenileri verilmeden ilden ayrılışları yapılmamalıdır. İzinde olanların derhal izinleri yarıda kesilerek göreve çağrılmaları gerekmektedir. Danıştay tarafından iptal edilen gece polikliniklerinin tekrardan çalış duruma getirilmesi için yasal düzenlemelerin yapılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA