Hüseyin Gülerce'den Hidayet Karaca'ya yanıt

Gazeteci - Yazar Hüseyin Gülerce, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın asılsız iddialarına yanıt verdi.

Hüseyin Gülerce'den Hidayet Karaca'ya yanıt
Geçtiğimiz hafta Mehtap TV'de söylemediği sözlerin alt yazıda verildiğini açıklayan Hüseyin Gülerce'ye yanıt veren Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Gülerce'yi yalanladı.

Gazeteci-Yazar Hüseyin Gülerce de, Beyaz TV'de Türker Akıncı'nın moderatörlüğündeki Ortak Akıl programında Karaca'nın asılsız iddialarına yanıt verdi. Gülerce, o programı ekranlara getirerek haklı olduğunu ispatladı.

'Mehtap TV işine gelmeyen sözlerimi alt yazıda kendilerine göre değiştirerek ekrana verdi' diyen Gülerce, 'Hidayet Bey'in üslubu, tavrı şu anda hizmet hareketine eleştiri getirenlere karşı genel bir çizgiyi aksettiriyor. Bu itibarsızlaştırma çizgisidir. Yani bir eleştiri getiriyorsunuz, sizin eleştirdiğiniz hususlara cevap vermiyorlar, eleştireni yıpratmaya yönelik, itibarsızlaştırmaya yönelik bir 'operasyon' yapıyorlar' şeklinde konuştu.

Eleştirilerinde kişiler üzerinde durmadığını vurgulayan Hüseyin Gülerce, 'Ben bir tavrı üslubu eleştiriyorum. Siz bu eleştiriye karşı dersiniz ki; hayır bu eleştiri doğru değildir, bakın doğrusu budur, ispatı da şudur. Biz ispatlıyoruz' dedi.

Gülerce, 'Ben o programda bir mevzu anlatıyorum, mevzu onların işine gelmediği için saptırıyorlar. Tıpkı Halk TV'de yapılan gibi. Ben bir şey söylüyorum alakası olmayan şeyler yazılıyor' ifadelerini kullandı.

'SÖZLERİMİ KASTEN SAPTIRDILAR'

'Başkalarına asla çamur atmam. Hidayet Bey'in attığı çamurları da temizliyorum' diye konuşan Gülerce, 'Mehtap TV sözlerimi kasten saptırdı. Beni itibarsızlaştırma politikasına girdi' dedi.

Hüseyin Gülerce, 'Ben kişiler bazında eleştiri yapıyorum, bazıları ise inatla bana hakaret ediyor. Şu anda bana hakaret eden kuşak hizmet davasında hiç sıkıntı yaşamamış kişiler' şeklinde konuştu.

'GAZETENİN FELSEFESİ SAPTIĞI İÇİN İSTİFA ETTİM'

'20 yıl önce ben varken Hidayet Bey yoktu, olsaydı muhteşem fikirlerine danışırdım' diyerek Karaca'ya manidar bir çıkış yapan Gülerce, Today's Zaman gazetesinin genel yayın yönetmeninin attığı tweetlerde Cumhurbaşkanı ve eski Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a açılan savaşın örneklerine, hakaretlere ve yıpratma kampanyalarına da dikkat çekti.

Gülerce, Sözcü gazetesinin yapamadığı muhalefeti Zaman gazetesinin yaptığını da vurguladı.

Zaman gazetesinin çizgisini değiştirmesi nedeniyle istifa ettiğini de söyleyen Gülerce, 'Hüseyin Bey'e bir haller oldu diyorlar. Bana bir haller olmadı, size bir haller oldu. Gazetenin felsefesi saptığı için istifa ettim' açıklamalarında bulundu. BEYAZ GAZETE