Görele'de 500 Adet Sülün Doğaya Bırakıldı.

Görele'de, Orman ve Su İşŸleri BakanlığŸı ile DoğŸa Koruma ve Milli Parklar Genel MüdürlüğŸü'nce oluşŸturulan "2014 Yılı DoğŸaya Keklik ve Sülün YerleşŸtirme Eylem Programı" kapsamında 500 adet sülün doğŸaya bırakıldı.

Orman ve Su İşŸleri BakanlığŸı 12. Bölge MüdürlüğŸü Giresun şžube MüdürlüğŸünde görevli mühendis ǖzen ǖzkaya, burada yaptığŸı konuşŸmada, sülünleri Samsun Gelemen Sülün ǜretme İstasyonu'ndan bir ay önce adaptasyon için Dokuzgöz mevkisine yerleşŸtirdiklerini söyledi.
Bölgede ilk etapta 500 sülünü doğŸayla buluşŸturduklarını belirten ǖzkaya, şŸöyle devam etti:
"Genel MüdürlüğŸümüzün her yıl sürekli olarak yapmakta olduğŸu doğŸaya keklik ve sülün yerleşŸtirme programı gereğŸi bu sene 500 tanesini KeşŸap Düzköy, 500 tanesini de Görele'deki Dokuzgöz mevkisinde doğŸaya bıraktık. DoğŸada yok olmakta olan veya hiç olmayan bir nesli devam ettirmek, meydana getirmek, burada popülasyonunu sağŸlamak diğŸer ifadeyle olanı biraz daha çoğŸaltmak amacıyla 500 sülünü adaptasyon döneminden sonra doğŸayla buluşŸturduk. Bundan beklentimiz bu varlığŸı burada yeniden var etmek, bu varlığŸın burada popülasyonunun devam etmesini sağŸlamak ve doğŸaya kazandırmak. Buradan beklentimiz, umudumuz büyük. LJünkü bu seneki sülün hayvanımız çok diri, çok canlı ve araziye kısa sürede edepte olacak vaziyette gördük. Umutluyuz. Dokuzgöz havzası da suyuyla, doğŸasıyla, havasıyla, yabani bitkileriyle her yönüyle buna uygun bir havzadır"
Görele Avcılar ve Atıcılar Dernek BaşŸkanı İlhan Fuat Tavacı ise, doğŸal dengenin korunması ve sülün neslinin devamının sağŸlanması amacıyla yapılan bu uygulamayı desteklediklerini belirtti.

 
Kaynak: AA