Başkan Genç Açıklaması

Canik Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Yamaç Paraşütü Şenliği'nde Canik Belediye Başkanı Osman Genç de paraşütle uçma keyfi yaşadı.

Başkan Genç Açıklaması
Şenliğin ikinci gününde paraşütçülerin heyecanına ortak olan Başkan Genç, "Yamaç paraşütünde Canik'i marka yapacağız" dedi.


Canik'te doğa turizmi ve sporlarını tanıtmak amacıyla Canik Belediyesi ve Samsun Yamaç Paraşütü Kulübü tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Yamaç Paraşütü Şenliği'nin ikinci gününde Canik Belediye Başkanı Osman Genç de yamaç paraşütü ile atladı. Gökyüzünde bir süre yamaç paraşütü ile gezdikten sonra yere inen Başkan Genç, "Bu doğa sporunu herkese tavsiye ederim" diye konuştu.

Türkiye genelinden 30 yamaç paraşütçünün katıldığı şenlikte oldukça renkli görüntüler yaşandı. Yamaç paraşütçülerin oldukça beğendiği Gültepe'de düzenlenen ve iki gün süren etkinliğin son gününde uçmanın keyfine varmak isteyen vatandaşlar da yamaç paraşütü hocaları nezaretinde gökyüzünde süzüldü. Havanın da müsait olmasını fırsat bilen katılımcılar, şenliğin son gününe oldukça rağbet gösterdi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, eşi Nimet Genç'in de katıldığı şenlikte Samsun Yamaç Paraşütü Kulübü Eğitmeni Ekrem Çavuş ile birlikte yamaç paraşütü ile havalandı. Gökyüzünde yaklaşık 15 dakika müthiş bir deneyim yaşayan Başkan Genç, yere başarılı bir iniş gerçekleştirdi. Yamaç paraşütü deneyimini herkesin yaşaması gerektiğini ifade eden Başkan Genç, "Yamaç paraşütü sporu sadece güney sahilindeki illere ait bir spor değil. Canik doğası gereği bu spor için oldukça elverişli bir yer. Geleneksel hale getirdiğimiz bu sporu daha da genişleteceğiz. Marka olacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA