Yiğit bulut'a üst düzey yeni görev

Gece yarısı onaylanan kararname ile Erdoğan'ın Başbakan iken başdanışmanlığını yürüten Yiğit Bulut, yeni üst düzey görevine atandı.

Yiğit bulut'a üst düzey yeni görev
Bulut, bundan böyle Cumhurbaşkanlığı ekonomiden sorumlu Başdanışmanı sorumluluğunu devraldı.

YİĞİT BULUT KİMDİR?

Babası Adalet Partisi'nden 1977 yılında
Edirne milletvekili seçilen Mustafa Bulut'tur. Galatasaray Lisesi ve Bilkent Üniversitesi Bankacılık ve Finans bölümü mezunudur. Sorbonne Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmıştır. İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Aynı zamanda Aydın Doğan'ın bacanağı olan eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek'in kızı, Kanal D spikerlerinden Şule Zeybek ile evli iken 2010 yılında boşanmıştır.

Bulut, Kanal 6, Kanal E, CNN Türk'te ekonomi yorumculuğu ve Radikal, Vatan ve Referans gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Parametre ve Finans Analiz programlarının yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı. Doğuş Üniversitesi'nde bir dönem öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.

Son olarak 2010'da getirildiği Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği görevine, 3 Ocak 2012 tarihinde Ciner Medya Grubu tarafından son verildi. Bununla birlikte Gazete Habertürk'teki köşesinden yayınladığı yazıları da sona ermiş oldu. Bir süre sonra Star Medya Grubu ile anlaştı ve 24 kanalının genel yayın yönetmenliğine getirildi. Ayrıca Star gazetesinde yazmaya başladı. 2009'da Habertürk TV'de başlattığı 'Sansürsüz' adlı tartışma programını, 24 TV'de sundu. 2013 yılının Temmuz ayında Başbakanlık başdanışmanı olarak atandı.