Şampiyon 'Karaciğer' Bekliyor

"Boğazın Boğası" lakaplı WBC Dünya Kıtalar Arası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu unvanına sahip Sinan Şamil Sam, yaşadığı rahatsızlığın ardından 4 yıldır karaciğer nakli bekliyor.

Bir zamanlar ringlerde fırtına gibi esen, profesyonel boks kariyerinde 2 kez dünya, 8 kez de Avrupa şampiyonu olmayı başaran Sam, yakalandığı karaciğer rahatsızlığının pençesinde yaşam mücadelesi veriyor.
Rahatsızlığı dolayısıyla boks kariyerini de noktalamak zorunda kalan Sam, doku uyumuna rağmen kilo ve damar yapısındaki farklılıklar nedeniyle kız kardeşinin ve kuzeninin organlarından da faydalanamadı.
Diğer akrabalarından da uygun organ bulunamayınca, ringlerin efsane boksörü Sam, artık Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek müjdeli haberi beklemekten başka bir şey yapamıyor.
Pazar günü yapılacak olan Uluslararası Boks Galasını izlemek üzere Iğdır'a gelen Sam, AA muhabirine yaşadığı rahatsızlığı anlattı.
Sam, 4 yıldır uygun organı aradıklarını belirterek, "Sağlık Bakanlığı'ndan uygun nakil için sıra bekliyorum. Düzenli olarak tahlillerimi gönderiyorum. Ne zaman uygun organ bulunursa nakil olacak. Herhalde ölmemi bekliyorlar, bekliyoruz artık uygun organı" dedi.

Kız kardeşinin organının uygun olmasına rağmen naklin gerçekleştirilemediğini anlatan Sam, "Benim kilom, kardeşimin kilosundan çok fazla olduğu için nakil olamadı. O da olmayınca beklemeye başladık. Daha da kilo almış durumdayım. Rahatsızlığımdan dolayı az yemek yememe rağmen sürekli kilo alıyorum" diye konuştu.

-"Önceliği kabul etmem"
Sinan Şamil Sam, dünya şampiyonu olarak organ nakli sırasında asla öncelik istemediğini söyledi.

Karaciğerindeki rahatsızlığın sıcak günlerde çok bitkin düşmesine neden olduğuna dikkati çeken Sam, uzun zamandır uyku sorunu yaşadığını aktardı.
Sam, kendisinden daha kötü durumda olan çok sayıda insanın bulunduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
"Dünya şampiyonu olduğum için organ nakli sırasında asla öncelik istemiyorum. Buna karşıyım, benden çok daha kötü durumda olan insanlar var. Başkasının yaşam hakkını asla gasp edemem. Bana öncelik tanınması, başkasının ölümüne neden olabilir bundan dolayı asla öncelik istemiyorum. Ailemde organ uyan akrabalarım oldu ama bir türlü uymadı. Kız kardeşiminki kilodan, kuzeniminki de damar yapısından dolayı olmadı. Artık kadavradan uygun karaciğeri bekliyoruz. Çıkarsa nakil olacağım. Dünya şampiyonu sporcu olarak önceliği kabul etmem, beklemekten başka çaremiz yok."
Kaynak: AA