Milas'ta Sokağa Boşalan Fosseptik Suyu Tedirgin Etti

Milas'ta Aydınlıkevler Mahallesi’ndeki yeni değiştirilen fosseptik büzünde meydana gelen patlama sonucu tonlarca atık su sokağa boşaldı.

Milas'ta Sokağa Boşalan Fosseptik Suyu Tedirgin Etti
Mikroplu sudan rahatsız olan mahalleli, patlamanın nedeni işçilik hatası olarak değerlendirirken; altyapı firması ise kanalizasyon sistemine atılan katı atıkların patlamaya neden olduğunu iddia etti.
Milas’ta Aydınlıkevler Mahallesi’ndeki Sultan Parkı yanında atık su sisteminde patlama meydana geldi. Akşam saatlerinde patlayan fosseptik büzünden akan mikroplu su, sokağı deyim yerindeyse göle çevirdi. Mahallinin ihbarıyla hemen patlamaya müdahale eden alt yapı firması çalışanları, patlamaya neden olan durumun büzdeki tıkanma olduğunu belirledi ve iş makinesiyle çalışma başlattı. Büzün hemen yanını iş makinesiyle kazan işçiler, burada açılan delikten uzun bir demir yardımıyla tıkanan bölümü açtı. Müdahalenin ardından sokakta biriken su seviyesi azalırken, tamamıyla akmadı ve sokakta birikinti olarak kaldı.

ÇOCUKLARIMIZ PİS SUDA OYNUYOR
Sokaktaki kanalizasyon sisteminden patlamayla yüzeye çıkarak birikinti oluşturan mikroplu su mahalleliyi tedirgin etti. Çocuklarının Sultan Parkı civarında oynadığını ve çocukların zaman zaman biriken pis suyla temas ettiğini söyleyen vatandaşlar; “Bu kanalizasyon sistemi yeni değiştirilmesine rağmen 2-3 defa patladı. Sokağa dolan pis su etrafa iğrenç kokular yayıyor. Parkta oynayan çocuklarımız bazen bu suyla oynuyor. Buna engel olmaya çalışıyoruz ancak asıl çözüm sorunun ortadan kalması. Mahalleli olarak, sık sık patlayan fosseptik büzünden çok rahatsızız. Sağlığımızı tehdit eden bu durum nedeniyle yetkililere sesleniyoruz ve biran önce kalıcı bir önlem alınmasını talep ediyoruz” dedi.

Öte yandan altyapı işçileri patlamaların asıl nedeninin evlerden gelen atık su sistemine atılan katı atıkların olduğunu öne sürdü. Vatandaşların huzuru için gece gündüz çalıştıklarını dile getiren işçiler, fosseptik büzüne gece müdahale ettiklerine dikkat çekerek; vatandaşların kanalizasyon sisteminde tıkanıklığa neden olabilecek katı atıklara dikkat etmelerini istedi.
Kaynak: İHA