'Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yaptığı Yanlıştı'

Beden dili uzmanı Murat Ertan, 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde yaşanan tokalaşma krizini Beyaz Haber'e yorumladı...

'Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yaptığı Yanlıştı'
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Ankara'da düzenlenen resmi törende 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan tokalaşma krizini Eğitim Bilimleri ve Kişisel Gelişim Uzmanı Murat Ertan Beyaz Haber'e yorumladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteksiz olduğunu belirten Ertan, ''Kılıçdaroğlu'nun yaptığı doğru değildi, uzatılan el sıkılmalıdır'' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun yaptığı hareketin çok yanlış olduğunu tekrar tekrar söyleyen Ertan, ''Cumhurbaşkanı, tek tek herkesin elini sıkmak istiyor, elini de uzatıyor bunu net bir şekilde görebiliyoruz. Ama Kılıçdaroğlu'nun elini uzatmaması, onun hemen çökmeye çalışması Erdoğan'a da geri adım attırıyor diyebiliriz, beden dili açısından. Sayın Cumhurbaşkanı gelirken yüz yüze gelmeme gibi bir algısı var daha öncekileri gördüğümüzde, bakmamaya çalışıyor. Olaya tam planlanmış diyemeyiz ama gördüğümüzde el sıkmak için istekli olmadığı net bir şekilde görebiliyoruz. Çünki uzatılan bir el var, kültür için, değerler için, inanç için baktığımızda uzatılan eli geri çevirmek çok uygun değil'' diye konuştu.

''İnsanlar duygularını asla gizleyemez'' diyen Uzman Murat Ertan, konuşmasına şöyle devam etti; Kılıçdaroğlu ben el sıkmayacam, ben iletişim için adım atmayacağım mesayını iletiyor. Tabi bir önceki duygular Cumhurbaşkanı için de geçerli, kendisinin elini uzattığı halde, elinin uzatılmaması onda da duygu yoğunluğuna neden oluyor. Bir daha aynı durumu yaşamak istemiyor o da onu görmezdem geliyor. Bizim inançlarımızda, değerlerimizde, kültürümüzde beden dilinde de uzatılan el sıkılmalıdır.