Gümüşhane’de 30 Ağustos Resepsiyonu Düzenlendi

Gümüşhane’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92.yıldönümü kutlamaları Vali Yücel Yavuz tarafından verilen resepsiyon ile sona erdi.

Gümüşhane’de 30 Ağustos Resepsiyonu Düzenlendi

Halk Eğitimi Merkezi salonunda gerçekleştirilen resepsiyonda konuklarını kapıda karşılayan Vali Yavuz’a eşi Şengül Yavuz eşlik etti.

Konuklarını masalarında da tek tek ziyaret eden, özellikle gazi ve şehit aileleriyle yakından ilgilenen Vali Yavuz, törenin son bölümünde de davetlilerle birlikte üzerine “Zafer Bayramının 92.Yılı Kutlu Olsun” yazan yaş pasta kesti.

Bu yıl ilk kez açık büfe uygulamasının yapıldığı resepsiyonda davetliler programın sonunda Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen havai fişek gösterisini ise hep birlikte salon bahçesinden ilgiyle izledi.

Resepsiyonun en küçük mensubu ise 7 aylık Melis Demir oldu. Asker olan babası ve annesiyle birlikte resepsiyona katılan minik bebek ilgi odağı olurken, Vali Yücel Yavuz ve eşi Şengül Yavuz da Melis bebekle sık sık ilgilendi.

“30 AĞUSTOS TÜRK’ÜN GÜCÜNÜN GÖSTERİLDİĞİ BİR GÜNDÜR”
Vali Yavuz, programda yaptığı konuşmada 30 Ağustos’un Türk’ün gücünün gösterildiği bir gün olduğunu belirterek, “Bugün, bundan 92 yıl önce ülkemizi pervasızca ve haddi aşarak işgal etme gafletinde bulunanların ne büyük hata ettiklerini, ne büyük yanlış yaptıklarını harp meydanında değişik mekanlarda Türkün gerçek gücünün ne olduğunu gösterildiği ve mutlak Türk zaferi ve egemenliğinin ifade edildiği 30 Ağustos Zafer Bayramımızın yıldönümünü kutladık.” dedi.

“HİÇBİR GÜÇ BİZİM BAYRAĞIMIZI İNDİREMEZ, EZANIMIZI SUSTURAMAZ”
Tören ve resepsiyona katılımın üst düzeyde olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yavuz, Gümüşhane’de bu tür milli etkinlik ve törenlere katılımın fazla ve içten olmasının Vali olarak kendisini gururlandırdığını belirterek, “Siyasilerimiz, bürokratlarımız, vatandaşlarımız, gazilerimiz, şehit yakınlarımız, hep birlikteyiz. Bu birlik ve beraberliğimizin göstergesidir. Ülkemizin etrafı ateşli çemberle çevrilmiş ve güzel yurdumuz tarih boyunca olduğu gibi halen değişik varyasyonlarla tehdit altında. Biz bunu tarihte ispatladık, günümüzde de ispatladık ve ispatlayacağız: Hiçbir güç bizim bayrağımızı indiremez, ezanımızı susturamaz. Ancak bunu sağlamak için bu tür milli bayramları, milli etkinlikleri, manevi bayramları, manevi değerlerimizi her zaman canlı ve diri tutmak zorundayız. Gümüşhanemizde bu duyarlılık ve hassasiyeti en üst düzeyde görmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum.” diye konuştu.

Programa Garnizon Komutan Vekili Albay Hasan Metin, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcıları Cahit Karatepe, Meral Uçar, Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, ilçe Kaymakamları, ilçe ve belde Belediye Başkanları, kamu kurum müdürleri, askeri ve mülki erkan, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA