Gümüşhane’de 30 Ağustos Coşkusu

Gümüşhane’de 30 Ağustos Zafer Bayramının 92.yıldönümü kutlamaları coşkulu bir şekilde kutlandı.

Gümüşhane’de 30 Ağustos Coşkusu

Hükümet Konağı önünde ki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan programda Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutan Vekili Albay Hasan Metin ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in anıta çelenkleri sunması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Valilik makamında tebrikler kabul edildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı ana kutlama programı ise Zafer Meydanında gerçekleştirildi.

Vali Yavuz, Garnizon Komutan Vekili Metin ve Belediye Başkanı Çimen’in halkın ve protokol üyelerinin bayramını tebrik etmesinin ardından başlayan programda Zafer Haftası ile ilgili öğrenci ve askerler tarafından şiirler okundu.

Garnizon Komutanlığı adına günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı yapan Jandarma Üsteğmen Adem Güneş, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına temel teşkil eden büyük zaferin 92.yılını gururla kutlandığını belirterek, “Kazanılan zaferi muhteşem kılan unsur, harbin kadın, çocuk, yaşlı demeden milletçe, topyekün bir savaş olarak icra edilmiş olmasıdır. Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferin çok önemli siyasi ve askeri sonuçları olmuş, bu sonuçların günümüze de yansımakta olduğu gözlemlenmiştir. Bu zaferle Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe Türkün istiklalinin elinden alınamayacağı, Türklerin yalnız askeriyle değil, milletiyle topyekün olarak savaştıkları bir kere daha ispatlanmıştır.” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Jimnastik sporcuları tarafından yapılan gösteri ilgiyle izlenirken, Hanede Dans topluluğunun gerçekleştirdiği halk oyunları gösterileri ise izleyenlerden tam not aldı.

Jandarma Mayın Arama Köpeği Ezen’in yaptığı gösteri, Belediye Mehter Takımının dinletisinin ardından program geçit töreni ile son buldu.

Zafer Meydanında gerçekleştirilen töreni vatandaşların yanısıra ilde bulunan Afgan mültecilerin çocukları da ilgiyle izledi.

Kutlama programı kapsamında akşam saatlerinde Halk Eğitimi Merkezi salonunda resepsiyon ve havai fişek gösterisi düzenlenecek.
Kaynak: İHA