Giresunlular Şehitleri İçin Yollara Düştü

Giresunlular, Kurtuluş Savaşı’nda şehit düşen ve Afyonkarahisar İscehisar ilçesi Doğanlar köyüne defnedilen Giresunlu şehitler için 30 Ağustos Cumartesi günü anma programı düzenleyecek.

Giresunlular Şehitleri İçin Yollara Düştü

Giresunlular, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, Kurtuluş Savaşı şehitlerini anmak için Afyonkarahisar'a gidiyor. Kurtuluş Savaşı’nda şehit düşen ve Afyonkarahisar İscehisar ilçesi Doğanlar köyüne defnedilen Giresunlu şehitler için 30 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilecek anma programına yaklaşık 5 bin kişinin katılması bekleniyor. Saat 17.00’de resmi törenle başlayacak ve gece boyunca devam edecek programa katılmak için başta İstanbul olmak üzere, Giresun Bursa ve yurdun her köşesinden binlerce Giresunlu Afyonkarahisar’a gidiyor.

‘Giresunlular Şehitleriyle Yaşıyor’ temasıyla sunulacak programda, şehitler için hatim bağışı, Giresunlu çocuklardan şehit dedelerine mektup, Kur'an-ı Kerim tilaveti, ünlü naatçılar ve mevlithanlar tarafından istiklal şiirleri ve ağıt okumaları yer alacak. Ayrıca ‘Gençlerimiz Nöbette’ sloganıyla yola çıkan gönüllü gençler, silah kuşanıp abazıpkaları giyerek her bir şehidin mezarı başında nöbet tutacak ve meşaleli yürüyüşler gerçekleştirecek. Şehitlerin vatan için döktükleri kanın hatıratına, şehitlikte kan bağışı da yapılacak.

İscehisar'da hazırlıkları yerinde takip eden Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Birinci Cihan Harbi’nde Harşit’i geçilmez kılarak Karadeniz’de Pontus Devleti’nin kurulmasını önleyen ve vatanın her sathında gönüllü olarak savaşan 42. ve 47. Giresun gönüllülerini anmak adına bu sene diğer senelere nazaran daha kapsamlı ve şehitliğin ruhuna uygun bir program düzenledik. Genç nesillere değer aktarımı odaklı, kendi topraklarından ve ailelerinden gönüllü olarak ayrılıp vatanın her toprağı benimdir diyen rahmetli şehitlerimize bir vefa borcu olarak görev bildiğimiz bu programın şanına layık olarak gerçekleşmesi adına Giresunlu sivil toplum kuruluşları ile buradayız. Tüm hemşehrilerimizi bu kutlu programa tekrar davet ediyor, katılamayan hemşehrilerimizi de canlı yayınlarla sunulacak olan programı izlemeye davet ediyoruz.”
Kaynak: İHA