Posof Âşıklarlarla Coştu

Posof ta yapılan âşıklar şöleni Posofluları coşturdu.

Posof Âşıklarlarla Coştu
Posof Belediyesi tarafından düzenlenen Âşıklar ve Türkü şöleni Posof çayı kenarında ki mesire alanında yapıldı.
Âşıklığın anayasası olarak adlandırılan Posof lu Zülali ve Posof lu Müdami nin memleketi olan Ardahan ın Posof ilçesinde şölene Unesco tarafında da onaylanan kültür elçisi ve devlet sanatçısı Aşık Şeref Taşlıova, Nuri Çırağı, Posoflu Aşık Müdami’nin oğulları Hikmet Ataman ve Halil İbrahim Ataman, Yener Yılmazoğlu, Bayram Denzioğlu, Günay Yıldız, Dursun Doğan, Erol Çoşkunoğlu ile beraber Kültür Bakanlığı sanatçıları Günay Şimşek, Güner Kızılkaya ve Fuat Çerkezoğlu da programa katıldılar.

Saygı duruşu ve okunan İstiklal marşının ardından âşıklar sahne aldılar. Yurt için ve yurt dışında ki Posoflular dernek yöneticilerinin da hazır bulundukları Âşıklar şölenine Posof Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan la beraber Ardahan Milletvekilleri Orhan Atalay ve Ensar Öğüt, Ardahan Vali yardımcısı Kadir Taner Eser ve ilçe Belediye başkanları da katıldılar.

Yapılan konuşmalarda Posof un tabii güzelliği devamlı dile getirilerek yatırım yapılması konusunda halk uyarıldı. Ulgar dağı konusunda da konuşan yetkililer tünelin yapılmasıyla yol sıkıntısının tamamen ortadan kalkacağı müjdesi verildi.

Miller vekili Orhan Karasayar, “Yurt dışı ve yurtiçinde ama Posof dışında olan Posof lu ların mallarının zekâtları miktarında Posof a yatırım yapsalar Posof en güzel ve gelişmiş şehirlerarasına girer.” dedi.

Deve oyunu ve güreşlerin de yapıldığı Âşıklar şöleninde âşıklardan başka sahne alan devlet sanatçıları okudukları türkülerle halka halaylar çektirdiler.

Program sonunda Programa katılan Âşıklara Belediye tarafından günün anısına madalyalar verildi.

Kaynak: İHA