Perşembe Güreş ve Kültür Festivali

Aybastı ilçesinde bu yıl 908'incisi düzenlenen Perşembe Güreş ve Kültür Festivali'nde başpehlivanlığı Recep Kara kazandı.

Festivalde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Perşembe Yaylası'ndaki er meydanının, Kırkpınar'a gidecek pehlivanlar için önemli bir vitrin olduğunu söyledi.

Festivali önemsediklerini vurgulayan Yılmaz, "Sonraki yıllarda festivalin daha güzel olabilmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal da asırladır Aybastı Perşembe Güreş ve Kültür Festivalini ayakta tutmayı başaranlara teşekkür ettiğini belirterek, "Bizler de yıllarca bu festivale destek verdik. Bundan sonra da desteğimiz sürecek" dedi.

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar da festivalin bir hafta önce başladığını ifade ederek, "750 güreşçi bu festivalde boy gösterdi. Festivali başından bu yana 100 binden fazla kişi izledi. Bu rakam, festivalimizin ne kadar ciddi ve tarihi olduğunu ortaya koymaktadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından başpehlivan için maçlara geçildi.
Müsabakalarda finale çıkan Recep Kara, rakibi Mehmet Yeşil'i yenerek 908. Aybastı Perşembe Güreş ve Kültür Festivali'nin başpehlivanı oldu.
Kaynak: AA