908 Yıllık Festival

Ordu'nun Aybastı ilçesinde bu yıl 908'incisi düzenlenen festival, Perşembe Yaylası'nda yoğun katılımla gerçekleşti.

908 Yıllık Festival

908. Tarihi Perşembe Yaylası Festivali'nde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Aybastı Belediyesi Başkanı İzzet Gündoğar, AK Parti Aybastı İlçe Başkanı Fazlı Eren ve beraberindeki heyet Perşembe Yaylası'nda kalabalığı birlikte selamladı. Festivalde konuşan AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, "Hala Aybastı'ya Perşembe Yaylası'na uğramamış Ordulu kardeşim varsa lütfen burayı ziyaret etsin. Bu festivali gerçekleştiren herkese teşekkür ederim" dedi

10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Ünal, "Bir ülke İsrail'e özür dilettiyse ve bunun adı Türkiye ise biz bunu Recep Tayyip Erdoğan'a borçluyuz. İyi hizmet ettin ey usta çok yoruldun ey usta, artık seni Çankaya da görmek istiyoruz. 10 Ağustosta Cumhurbaşkanı'nı biz seçiyoruz. 12 yıldır bu ülkeye hizmet etmiş başbakanımızı Çankaya çıkartmakta bizlere düşüyor ve sizler bunu başaracaksınız" diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise, Perşembe Yaylası'nda düzenlenen güreşlerin Kırpınar'dan sonra ilk sırada yer aldığını hatırlatarak, "Bu er meydanı Kırkpınar'a gidecek pehlivanlarımız için çok güzel bir vitrin. Biz bunun bilincinde olarak buraları düzenlemeye ulaşımını kolaylaştırmaya var gücümüzle devam ediyoruz edeceğiz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Yılmaz, festivale katılım gösteren herkesten Erdoğan için destek istedi. 908. Perşembe Yayla Festivali düzenlenen güreş müsabakaları ile kıyasıya devam ediyor.
Kaynak: İHA