Taşkın Koç'tan dikkat çeken CHP analizi

Yeni Şafak Yazarı Taşkın Koç, , “CHP böyle giderse 2015 ve 2019 seçimlerine hazırlıksız yakalanacak” dedi.

Taşkın Koç'tan dikkat çeken CHP analizi
CNN Türk'te yayınlanan ve moderatörlüğünü Şirin Payzın'ın üstendiği Ne Oluyor programına canlı yayın konuğu olan Yeni Şafak Yazarı Taşkın Koç, CHP'ye yönelik dikkat çeken analizlerde bulundu.

“CHP'NİN ÇALIŞMA YAPMADIĞI İSPATLANDI”
Recep Tayip Erdoğan'ı Köşk'e çıkaran sürecin 7 yıl öncesinden başladığını anlatan Koç, CHP'nin ise seçimlere kısa zaman kala çatı aday formülüne sığındığını söyledi. CHP'nin seçimler için çalışma yapmadığının ispatlandığını ifade eden Koç, “Dolayısıyla 7 yıl önceden kimin nasıl bir yarışa gireceği belliydi. Bu yarışa ana muhalefet partisinin hazır olmadığı ispatlandı.” dedi.

“CHP HAZIRLIKSIZ YAKALANCAK”

CHP'nin Kılıçdaroğlu ile 2015 seçimlerine yönelik bir hamle içinde olduğunu belirten Koç, “CHP'nin içinde ulusalcı bir odak var. O odak kurultaya gidilmezse sorun çıkartacak ve CHP 2015 seçimlerinde kendi içinde dövüşerek gidecek.” ifadelerini kullandı. Yaşanan kitapçık krizine değinen Koç, “CHP böyle giderse 2015 ve 2019 seçimlerine hazırlıksız yakalanacak” dedi.

“CHP SEÇMENİ DE DOĞRU BULMADI”
“7 yıl boyunca bir seçime hazırlanmamış olmak vahim bir hata değil mi?” diye soran Koç, “Benim şahsi düşüncem; bu tip bir davranışı CHP'ye oy vermiş seçmenlerin büyük bir bölümü bile doğru bulmadı.” şeklinde konuştu. Koç, CHP'nin böyle devam etmesi durumunda AK Parti'nin tek parti olarak kalacağını söyledi.