Suriye'de İç Savaş

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflerin elinde olan bölgelere saldırılarında 75 kişinin öldüğü bildirildi.

SNHR'den yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının kontrolünde olan bölgelere kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda Halep'te 30, Deyr'uz Zor'da 13, İdlib'te 9, Dera'da 8, Hama'da 7, başkent Şam'ın banliyölerinde 5 ve Humus'ta 3 olmak üzere toplam 75 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, Irak Şam İslam Devletinin (IŞİD) Halep'te Um Kura Cami yakınlarında bomba yüklü bir aracı infilak ettirdiği, ölü ve yaralıların olduğu dile getirilerek bölgede büyük maddi hasarın meydana geldiği kaydedildi.
Orduya bağlı savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgelere "varil bombasıyla" saldırdığı işaret edilen açıklamada, rejimin başkent Şam'da kentin doğusundaki Cobar bölgesine ağır silahlarla saldırdığı ifade edildi.
Öte yanda Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Deyru'z Zor'da gerçekleştirdiği operasyonda silahlı muhaliflerin ele başı olan ve Deyru'z Zor askeri havaalanını kuşatması emrini veren Sükkar el Ahmet ve Ali İbrahim Abdullah'ı etkisiz hale getirdiğini duyurdu.
Askerlerin havaalanı çevresinde ise çok sayıda IŞİD militanını öldürdüğü iletilen haberde, orduya ait savaş uçaklarının kentte silahlı muhaliflerin bulunduğu bölgeleri bombaladığı aktarıldı.

Kaynak: AA