Savcı Sayan'dan kitapçık kriziyle ilgili bomba iddia

CHP Eski Parti Meclisi Üyesi Savcı Sayan, Meclis’teki kitapçık krizine ilişkin “Kitapçık bir kurşun gibi halkın iradesine sıkılmıştır.” dedi. Sayan, yaşananların Altay’ın iradesinde gerçekleşmediğini iddia etti.

Savcı Sayan'dan kitapçık kriziyle ilgili bomba iddia
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Anayasa ve İçtüzük kitabını Başkanlık Divanı'na fırlatması gündemdeki yerini koruyor. İktidara yakın isimlerden tepkiler devam ederken CHP'li bir isim de yaşananlara isyan etti.

“HALKIN İRADESİNE SIKILAN KURŞUN”
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Dinamit programına canlı yayın konuğu olan CHP Eski Parti Meclisi Üyesi Savcı Sayan, “Halkın partisi, halkın iradesine kitapçık fırlatacağına karanfil fırlatmalıydı. Bütün seçmenlere hakarettir, onlara küfürdür, onlara darbedir. Bu kitapçık bir kurşun gibi halkın iradesine sıkılmıştır.” dedi.

“ALTAY'IN İRADESİ DEĞİLDİ”
Programın bir diğer konuğu Serdar Aysever'in “CHP hep protesto yapıyor” sözlerinden yola çıkan Sayan, “Biz hangi dönemde protesto ettiysek biz eksi puan yazmıştır. Hiçbir protestomuz biz katkı yapmamıştır. Bugün CHP kendi kendisini yönetmiyor.” şeklinde konuştu. Sayan, kitapçık krizinin Altay'ın iradesinde gerçekleşmediğini de iddia ederek Türkiye'nin karıştırılmaya çalışıldığını iddia etti.

“CHP'Yİ REZİL ETTİLER”
Sayan sözlerine şu şekilde devam etti: Kaset komplosu ile bir yere genel başkan olan birini alkışlayacaksın ama halkın oylarıyla seçin cumhurbaşkanın protesto çekeceksin. Bunda ne halk sana inanır ne de sen kendine inanırsın. Bugün CHP yöneticileri sınıfta kalmıştır. CHP yöneticileri partiyi dünyaya rezil etmişlerdir.