Hakan Çelik'ten kitapçık yorumu: Şık olmadı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Anayasa ve İçtüzük kitabını Başkanlık Divanı'na fırlatmasına bir tepki de Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'ten geldi.

Hakan Çelik'ten kitapçık yorumu: Şık olmadı
Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik, TRT Turk ekranlarında Ankara'dan Bakınca programının canlı yayın konuğu oldu. Çelik, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Başkanlık Divanı'na Anayasa ve iç tüzük kitapçığı atmasıyla ilgili konuştu.

“ŞIK OLMADI”
“CHP'nin protestosu bu şekilde gelişmeseydi daha iyi olurdu” diyen Çelik, “Her türlü itirazı getirmek mümkündür. Sayın Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı yapış tarzına ön kabuller üzerinden bir itiraz mümkün olabilir. Anayasa tartışmalarını anlamak da mümkün. Partilerin burada farklı pozisyonları olabilir ama keşke Altay bir kitapçık atmak zorunda hissetmeseydi. İlk günden böyle bir örüntü şık olmadı.” dedi.

“CHP TABANI DA UYGUN BULMADI”
Meclis'te zaman zaman gerginliklerin yaşandığını hatırlatan Çelik, “Bu çağda olacak şey değil. Tepkilerimizi daha uygun yollarla dile getirmenin yöntemini bulmalıyız.” İfadelerini kullandı. Yaşananlardan bazı CHP'lilerinde rahatsız olduğunu belirten Çelik, parti tabanında da tepki gelmiş olabileceğini söyledi.

YEMİN TÖRENİNDE NELER YAŞANDI?
12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın yemin töreni öncesinde, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay usül tartışması talebinin reddedilmesi üzerine Anayasa ve İçtüzük kitabını Başkanlık Divanı'na fırlatmıştı. Altay'ın bu hareketinden sonra CHP'li vekiller de Meclis'i terk etmişti.