Chp Kırklareli Milletvekili Dibek Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Türk ulusunun tarih boyunca onuruyla yaşadığını, canı pahasına da olsa bağımsızlık ve özgürlüğünden bugüne kadar hiç ödün vermediğini ifade etti.

Chp Kırklareli Milletvekili Dibek Açıklaması

Dibek, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "30 Ağustos Zaferi, Sevr düşü peşinde koşanların emellerini hiçbir zaman gerçekleştiremeyeceklerini gösteren bir zaferdir. Savaş alanında tarih yeniden yazılırken, Türk ulusunun gelişip güçlenmesinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de engellenemeyeceğinin en anlamlı mesajı verilmiştir" dedi.

"Şanlı tarihimizin en önemli kilometre taşlarından olan, Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı sonucunda ulaşılan 30 Ağustos Zaferi, tam bağımsız, ulusal egemenliğe dayanan, laik ve demokratik yeni Türk Devleti'nin kurulmasının yolunu açmıştır" diyen Dibek "30 Ağustos Zaferi, Yüce Atatürk'ün, yaşam hakkını onuruyla elde eden ulusumuzun ve O'nun göz bebeği, geçmişi parlak zaferlerle dolu ordumuzun el ele vererek yazdığı destandır. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, ulusumuzun gurur kaynağı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına ve Kırklareli halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA