Canik, E-yazışma Projesi’ne Entegrasyon Sağladı

Canik Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve İstanbul Bağcılar Belediyesi ile birlikte E-Yazışma Entegrasyon, KEP Entegrasyon, E-Yazışma Aktif Kullanım ve KEP Aktif Kullanım iletim platformunun hepsini başarıyla kullanan yerel yönetim olarak Kalkınma Bakanlığı’nın e-Yazışma Projesi’ne entegrasyon sağlayan kurumlar arasında yerini aldı.

Canik, E-yazışma Projesi’ne Entegrasyon Sağladı

Yeni Hizmet Binası’nı akıllı bina olarak inşa eden Canik Belediyesi kullandığı teknoloji ile bir başarıya daha imza attı. “E-belediyecilik” ve KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) uygulamasıyla birlikte hayata geçirdiği EBYS’yi (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) başarıyla uygulayan Canik Belediyesi, Kalkınma Bakanlığı e-Yazışma Projesi’nde ülkemizde dört iletim platformunu kullanan ikinci belediye olarak yer aldı.

EVRAK VE BÜROKRASİYE SON
2013 yılında EBYS’yi (Elektronik Belge Yönetim sistemi) kullanmaya başlayan Canik Belediyesi bir yıllık süreçte Nitelikli Elektronik Sertifika (e-imza) ile E-Yazışma paketi standardına uyumlu olarak üretilen belgeleri, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemi üzerinden diğer kurumlarla yazışmaları gerçekleştirmekte. Teknolojik alt yapısı ile evrak ve bürokrasi işine son veren Canik Belediyesi, vatandaşa çözüm ve kolaylık sağlıyor.

“E- BELEDİYECİLİK’TE ÇIĞIR AÇTIK”
Çağın, teknoloji çağı olduğunu vurgulayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Bu çağa ayak uydurmak adına hayata geçirdiğimiz EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) Sistemi sayesinde e- belediyecilikte çığır açtık. Türkiye’de bu iletim platformunun dördünü kullanan ilk iki belediyeden biri olarak Kalkınma Bakanlığımızın e- Yazışma projesine entegrasyon sağlayan kurumlar arasında yerimizi aldık. Bu başarı bizleri mutlu etti. Bu sistem sayesinde her şeyden önce zaman tasarrufu sağlarken, belediyemize bir işlem için başvuran hemşerilerimize daha süratli ve kaliteli hizmet veriyoruz” dedi.

ŞEFFAF HİZMET
Başkan Genç açıklamasını şöyle tamamladı: “EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) sayesinde hizmetlerimize şeffaflık geldi. Canik Belediyesi’ne herhangi bir iş için başvuran vatandaşlarımız, işlemin hangi aşamada olduğunu, hangi birimin takip ettiğini veya niçin beklediğini bilgisayar ve cep telefonunu kullanarak görebiliyor. Elektronik imza sistemiyle hem ben hem de ilgili birim müdürümüz internetin olduğu her yerden imzasını atabiliyor. Böylece hizmette aksaklık olmuyor, işlemler süratleniyor. Vatandaşın evrakı kısa sürede sonuçlandırılıyor. Halka hizmet hakka hizmettir. Dolayısıyla vatandaşa etkin ve kaliteli hizmet sunmak adına sürekli olarak kendimizi yeniliyor ve geliştiriyoruz.”
Kaynak: İHA