'Bursa Bisiklet Festivali' Başladı

Büyükşehir Belediyesi ve Yeşil Pedal Bisiklet Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, yaklaşık 20 ilden 230 sporcunun katıldığı "Bursa Bisiklet Festivali" başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Denizden dağa bisikletle yolculuk" temalı festivalin başlaması dolayısıyla Tophane Saltanat Kapı'da gerçekleştirilen törende, mehter konserinin ardından konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, sporun, sağlıklı bir geleceğin oluşması bakımından çok önemli olduğunu bildirdi.
Çavuşoğlu, festivalin, Büyükşehir Belediyesinin "Spor kenti Bursa" hedefine katkı koyduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç ise Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı Recep Altepe'nin spora ve sporcuya verdiği değer ile desteğe dikkati çekti.
Festivalin, bisiklet sevdalılarını Bursa'nın güzellikleriyle buluşturacağına işaret eden Ödünç, organizasyonun bisiklet kullanımının yaygınlaşması adına da yararlı bir çalışma olduğunu ifade etti.

Dernek Başkanı Ertan Güler ise bisiklet sporunun, bu sporun tutkunları için "aşk" olduğunu ifade ederek, farklı kentlerden gelen bisikletçilerin Bursa'yı denizinden dağına kadar her yönüyle daha yakından tanıyacağını vurguladı.
Daha sonra organizasyona katkıda bulunanlara birer plaket verildi.

Sporcular, ilk gün programı kapsamında Heykel, Setbaşı, Yeşil, Haşim İşcan, Altıparmak, Çekirge, Acemler, İzmir Yolu, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Mudanya Yolu, Avrupa Konseyi Bulvarı ve Botanik Park'taki kamp alanı güzergahında 22 kilometrelik şehir turu attı.
- Mudanya ve Uludağ etapları
Festivalin ikinci gününde, Avrupa Konseyi Bulvarı, Fuat Kuşçuoğlu Caddesi, Yunuseli, Gündoğdu, Kurşunlu ve sahilden Mudanya rotasını izleyecek bisikletçiler, Eski Mudanya Yolu'ndan kamp alanına dönerek 70 kilometrelik parkuru tamamlayacak.
Bisikletçiler, festivalin son gününde 31 Ağustos'ta Uludağ etabını geçecek. Sarıalan'a teleferikle çıkacak sporcular, daha sonra Sarıalan, Oteller Bölgesi, Bakacak, Bakacak Oteller Bölgesi ve Uludağ Yolu'ndan bisikletlerle kent merkezine inerek 55 kilometrelik parkurda yol alıp etkinliği sonlandıracak.
Kaynak: AA