Bandırma'dan Kısa Kısa

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli, hastaneye üçüncü basamak yoğun bakım ünitesi kurulacağını bildirdi.

Şenveli, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanenin her geçen gün yenilendiğini söyledi.


Kurulacak üçüncü basamak yoğun bakım ünitesinde ağır hastaların da takip edilebileceğini vurgulayan Şenveli, şöyle konuştu:
"Böylece Bursa'ya, Balıkesir'e veya diğer illere hasta sevki asgariye inecek. Riskli ameliyatları dahi Bandırma Devlet Hastanesi'nde yapabileceğiz. Artık tahlil, röntgen, MR gibi testlerin sonuçları ilgili tabipler tarafından bilgisayar ortamında anında görülebiliyor. Artık kimsenin eline film verilmiyor. Balıkesir genelindeki bütün hastaneleri elektronik ortamda birbirine bağlayan ağın tamamlanmasının ardından herhangi bir hastanede görevli doktor, bu tahlil ve röntgen sonuçlarını görebilecek."

- Bandırma İşadamları Derneği Başkanvekili Ataş'tan açıklama

Bandırma İşadamları Derneği Başkanvekili Yakup Ataş, aynı iş kolundaki iş yerlerinin aynı alan içinde açılmasının, sektöre zarar verdiğini öne sürdü.

Ataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
"Avrupa'da aynı iş kolundaki iş yerlerinin yan yana açılmaması için aralarında teminatında bulunduğu çok sayıda yaptırım uygulanıyor. Türkiye'nin de artık böyle bir sisteme geçmesi gerekiyor. Günümüz şartlarında sektörel bazlı kota ve sınırlama getirilmesi lazım. Türkiye İstatistik Kurumu, 10 yıldan bu yana sektörler bazında çalışma yaparak bunun haritasını çıkardı ancak bunu bir türlü uygulamaya sokamadık."

- Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Özçakır'dan "tebliğ" açıklaması

Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet Özçakır, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından zeytin sektöründe birtakım düzenlemeleri içeren "Sofralık Zeytin Tebliği"ni değerlendirdi.
Sektörde yasal düzenlemeler içeren tebliğin basında yer almasından sonra ortak üreticilerin özellikle tuz oranının düşürülmesinde kavram kargaşası yaşadığını öne süren Özçakır, şunları kaydetti:
"Konuyla ilgili olarak Marmarabirlik tarafından detaylı açıklama ve haberler basında da yer almıştır ancak yine de ortak üreticilerin tuz oranı konusunda hassasiyetlerinin bulunduğunu gördük. Bakanlık danedeki tuz oranını yüzde 8 ile sınırlandırmıştır. Bu salamuradaki tuz oranı ile karıştırılmamalıdır. Tuz oranının danede yüzde 8'i geçmemesi için üreticilerimizin havuz salamura derecelerini dane iriliğine göre yüzde 12 ve 14 aralığında tutmaları gerekmektedir."
Kaynak: AA