AK Parti'nin vazgeçilmez ismi

Ahmet Davutoğlu'nun kabine listesinde yer alan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, böylece, bugüne kadarki tüm AK Parti hükümetlerinde bakanlık üstlenmiş oldu.

AK Parti'nin vazgeçilmez ismi
AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, 62. Hükümet'te de Başbakan Yardımcılığı görevine devam edecek.

Babacan, böylece AK Parti'nin iktidarda olduğu 2002'den bugüne bütün hükümetlerde görev alan tek bakan oldu.

Ekonomide elde edilen başarıda büyük katkısı olan Babacan, Türkiye'nin IMF'ye kredi borcunun sıfırlanması ve liradan 6 sıfır atılmasında önemli rol oynadı.

Ali Babacan, 4 Nisan 1967'de Ankara'da doğdu.

Türk Eğitim Derneği Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi'ni ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü birincilikle bitiren Babacan, yüksek lisansını ABD'de Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'da işletme dalında tamamladı. ABD'de finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette de bir dönem çalışan Babacan, Ankara'da ticaretle uğraştı.

2001'de AK Parti'nin kurucu üyesi olarak siyasete adım atan Babacan, 22, 23 ve 24. Dönem'de AK Parti'den Ankara Milletvekili seçildi. Babacan, 58 ve 59. hükümetlerde 'ekonomiden sorumlu' Devlet Bakanı görevini yürüttü. Daha sonra Devlet Bakanlığının yanı sıra Avrupa Birliği ile müzakereleri yürütmek üzere 3 Haziran 2005'te Başmüzakereci olarak atanan Babacan, 60. Hükümet'te önce Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. Ali Babacan, Bakanlar Kurulu'nda yapılan değişiklik sonrasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı görevine getirildi.

61. Hükümet'te 'ekonomik konularda genel koordinasyondan sorumlu' Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirilen Babacan, 62. Hükümet'te de aynı görevine devam edecek.