Abdülkadir Selvi: O kitapçık Cumhurbaşkanını seçen millete fırlatılmıştır

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, dün TBMM'de CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Anayasa kitapçığını fırlatmasına çok sert çıktı. Selvi, "O kitapçık Cumhurbaşkanını seçen millete fırlatılmıştır" dedi.

Abdülkadir Selvi: O kitapçık Cumhurbaşkanını seçen millete fırlatılmıştır
Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, dün TBMM'de CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Anayasa kitapçığını fırlatmasına çok sert çıktı. Selvi, 'Anayasa kitapçığını fırlatan Engin Altay 'Demokratik hakkımı kullandım' dedi. O demokratik hakkın kullanılması değil, demokrasiye kitapçık fırlatılmasıdır. O kitapçık Cumhurbaşkanını seçen millete fırlatılmıştır' dedi.

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de yemin ederek görevine başladı. Yemin törenine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Anayasa kitapçığını fırlatması damgasını vurdu. Selvi, bugünkü köşe yazısına taşıdığı Altay'ı, 'Anayasa kitapçığını fırlatan Engin Altay'ı şu sözlerle eleştirdi.

'Meclis Başkanı Cemil Çiçek ne zaman ki oturumu açtı, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay yerinden fırladı.

Meclis Başkanı'nın ısrarlı uyarılarına rağmen konuşmakta ısrar etti sonunda da elindeki Anayasa kitapçığını fırlattı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 12.Cumhurbaşkanı'nın yemin töreni için toplanmış olan Meclis'in mehabetine uygun olmayan bir tavır sergiledi.

Anayasa kitapçığını yere fırlattıktan sonra CHP Milletvekilleri gürültü içinde topluca Genel Kurul salonunu terk ettiler.

Engin Altay'ı izlerken biran 7 yıl geriye gittim. 367 için Genel Kurul salonunun ortasına fırlayan Kemal Anadol'u hatırladım.

367 için de bunu yapmışlardı, ne oldu gittiler millete boylarının ölçülerini aldılar.

Bir ülkenin Cumhurbaşkanlığı yemini gibi bir geleneği olmayacak mı?

Anayasa kitapçığı fırlatmak bu CHP'nin geleneğinde var. Ahmet Necdet Sezer de Ecevit'e Anayasa kitapçığı fırlatmış ekonomik ve siyasi krize neden olmuştu.

Tabi bu kez sinek vızıltısı kadar bile etkisi olmadı ama işte sinek küçük ama mide bulandırıyor.

Anayasa kitapçığını fırlatan Engin Altay, 'Demokratik hakkımı kullandım' dedi. O demokratik hakkın kullanılması değil, demokrasiye kitapçık fırlatılmasıdır.

O kitapçık Cumhurbaşkanını seçen millete fırlatılmıştır.'