Türkiye Genelinde Kırsal Turizmi Desteklemede Trabzon Birinci Sırada

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun projeleri hakkında TKDK İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu’dan bilgi aldı.

Türkiye Genelinde Kırsal Turizmi Desteklemede Trabzon Birinci Sırada

Trabzon'da TKDK desteklemeleri ile bugüne kadar gerçekleştirilen projelerle 310 kişinin istihdam edildiğini belirten Vali Öz, ”Yeni hizmet ofisimizde tarım teşkilatı ve sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde daha gayretli bir çalışma ile Avrupa Birliği üyelik öncesi mali yardımları kapsamında gelen ödenekleri maksimum düzeyde kullanmak için genel ilkeler çerçevesinde çalışmalar yürütülüyor. Bugüne kadar yaklaşık 7 milyon devam eden projelerle beraber 11-12 milyona yakın bir desteğimiz var. Destekler bakımından Kırsal turizm alanında Türkiye genelinde 42 bölge içerisinde birinciyiz su ürünleri işletmeciliği ve pazarlamasında ise ikinciyiz. Bugüne kadar gerçekleştirilen projelerle 310 kişi istihdam edildi. Güçlü bir teknik ekibimiz var. Bütün branşlarda çalışan uzmanlarla beraber iyi bir çalışma yürütürsek daha fazla faaliyetlerimiz olur. Bugüne kadar ağırlıklı olarak kırsal turizm, su ürünleri işlemeciliği, hayvancılık ,arıcılık ve diğer alanlarla ilgili faaliyetlerimiz var. Dolayısıyla bölgenin potansiyeline uygun önceliklerle çalışıyoruz. Trabzon’da her alanda yatırıma ihtiyaç var. Kırsal turizmde, su ürünleri işlemeciliği, tarım ve hayvancılık alanında da var. Bu alanlardaki çalışmaları azami şekilde sürdürelim. Bu çalışmaları tarım teşkilatımızla beraber biraz daha araziye göre yürütürsek daha fazla çiftçiye ulaşırız“ dedi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun projeleri hakkında bilgi veren İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu ise “Tarım ve Kırsal Kalkınma alanında toplam olarak şu anda 31 tesise destek verdik.. Devam eden projelerimiz içerisinde bu yıl sonunda bir otelimiz tamamlanıyor. Onun dışında destek verdiğimiz birisi Akçaabat’ta diğeri Sürmene’de İki tane hayvancılık ve 17 tane de arıcılık projemiz var. Bu yıl sonuna kadar 4 milyon daha destek vereceğiz. Önümüzdeki çağrı döneminde şimdiden yoğun bir talep oluştuğunu görüyoruz“ diye konuştu.

Kaynak: İHA