Şefkatiye Camii’nin Çehresi Değişti

Kartepe Belediyesi’nin, ilçedeki ibadethanelerin eksikliklerinin giderilmesi ve şık bir görünüme kavuşturulması yönündeki çalışmalarının bir ayağı da Şefkatiye Camii’nde gerçekleştirildi.

Şefkatiye Camii’nin Çehresi Değişti

Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin camilere yönelik düzenlemeleri Şefkatiye Mahallesi’ndeki Şefkatiye Camii ile sürdü. Yapılan düzenleme ile Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı marangozhane ekipleri Şefkatiye Cami önünde bulunan sundurmaya modern bir görünüm kazandırdı. Ekipler 85 metrekarelik sundurmanın eski metal aksamlı 10 adet direğini ahşapla kapattı. Direkler arasını da ahşap seperatör ile kaplayarak yağmur ve güneş ışınlarının cami girişine girmesini engelledi. Sundurma üstünü şıngıl ile kapatan ekipler, sundurma çatısının üst kenarlarını da eksiz oluk ile çevreledi. Ekipler, kahverengi eksitme boya ile renklendirdiği sundurmayı estetik ve fonksiyonel hale getirdi.

Şefkatiye Cami girişinde yapılan sundurma çalışması mahalle sakinlerinin de beğenisini topladı. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e sunduğu hizmetler için teşekkür eden cami cemaati, “Başkan Üzülmez, hizmete sunduğu mahalle meydanı ile dinlenme alanı kazandırırken Şefkatiye Camiinin de çehresini değiştiren bu çalışma ile mahallemizin takdirini bir kez daha kazanmıştır. Mahallenin evladı olarak mahallenin eksikliklerinin giderilmesinde sergilediği başarılı performansı için ekibine ve şahsına mahalle sakinleri adına bir kez daha teşekkür ederiz” dediler.
Kaynak: İHA