Reyhanlı'daki Bombalı Saldırıların Davası

AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Reyhanlı ilçesinde, 53 kişinin hayatını kaybettiği iki ayrı bombalı saldırıyla ilgili dava sonucunda tüm gerçeklerin gün ışığına çıkacağını, "mahcup olması gereken suratları milletin göreceğini" belirtti.

Ergin, yazılı açıklamasında, bir milletvekilinin açıklamalar kaynak gösterilerek, yerel gazetelerde Reyhanlı patlamalarıyla ilgili haberlerin yer aldığını ve olayın yaşandığı 11 Mayıs 2013'ten bu yana soruşturmayı etkilemeye dönük açıklama ve atraksiyonlara yenisinin eklendiğini öne sürdü.
Gerçekleşen saldırı ile ilgili soruşturma sonunda zanlıların yakalandığını, iddianamenin tanzim edildiğini ve yargılamanın devam ettiğini hatırlatan Ergin, açıklamasında şunlara yer verdi:
''Bu nedenle yargılamayı etkileyecek her türlü beyandan imtina ediyorum. Ancak olayların oluşu ve faillerin kimliği ile ilgili tereddüde düşenlerin, dava dosyasındaki iddianameye ve eklerindeki avukat nezaretinde alınmış ifadelere, ikrar ve itiraflara bakmalarını öneririm. Bu menfur saldırının üzerinden 15 ayı aşkın süre geçtikten sonra yargılama sürecini ajite etme, maksatlı yapılan ve gerçekle hiçbir alakası olmayan bu beyanlar, 'zavallı ve sefih' girişimler olarak kalmaya mahkumdur. Dava sonucunda tüm gerçekler gün ışığına çıkacak, kızarması ve mahcup olması gereken suratları milletimiz görecektir.''
Kaynak: AA