Ömer Çelik: Bu bir kişilik bozukluğudur

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Meclis’teki kitapçık krizine ilişkin “Bu artık siyasetle değerlendirilecek bir mesele değildir. Bu bir kişilik bozukluğudur” yorumunda bulundu.

Ömer Çelik: Bu bir kişilik bozukluğudur
CHP milletvekilleri Meclis'te büyük bir saygısızlığa imza atmıştı.

12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın yemin töreni öncesinde, CHP Grup Başkanvekili Altay, usül tartışması talebinin reddedilmesi üzerine Anayasa ve İçtüzük kitabını Başkanlık Divanı'na fırlatmıştı. Altay'ın bu hareketinden sonra CHP'li vekiller de Meclis'i terk ederek skandala ortak olmuşlardı. Yaşanan kriz hakkında bir değerlendirme de Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'ten geldi.

“BU BİR KİŞİLİK BOZUKLUĞUDUR”
Beyaz Ana Haber'de Ferda Yıldırım'ın canlı yayın konuğu olan Bakan Çelik, “Bu artık siyasetle değerlendirilecek bir mesele değil. Bu bir kişilik bozukluğudur. Siyasal psikiyatri diye bir bilim dalı var. CHP'nin psikiyatrik faaliyeti olarak değerlendirilmesi lazım. Bu kurumsal bir kişilik bozukluğudur” dedi.

“CHP SABATOJ YAPIYOR”
Ana muhalefet partilerinin demokrasilerde iktidar alternatifi olduğunu anlatan Çelik, CHP'nin ise böyle bir iddiada bulunamadığını söyledi. CHP'nin tarihi anlarda sabotaj faaliyetlerine girdiğini söyleyen Çelik, ana muhalefet partisinin kendi zihniyetini anayasa üzerinde gördüğünü de ekleyerek “CHP, Türk siyasi sistemi açısından bir alternatif ve demokratik iddia olarak değerlendirilemez. CHP, demokrasimiz üzerinde bir yüktür” şeklinde konuştu.

'PARALEL EVRENDE YAŞIYORLAR'
CHP'nin yarattığı krizin siyaseten değerlendirilemeyeceğini tekrarlayan Çelik, “Bu siyasal ve kurumsal kişilik bozukluğudur. Artık bunu psikiyatristlerin değerlendirmesi gerek” ifadelerini kullandı. Çelik, Ferda Yıldırım'ın “Bu hareketin dönüşü CHP'ye nasıl olur?” sorusuna ise “Bütün bu hareketlerle dünyadan kopmuşlar. Paralel bir evrende yaşıyorlar. CHP'ye gönül vermiş vatandaşlarımızın duygularını çarçur ediyorlar. Ana muhalafet partisinin yapması gereken görevleri sabote ediyorlar. Siyasi hayatımıza kalite katmak yerine en kalitesiz işlere imza atıyorlar. buradan artık dönemezler” cevabını verdi.

Çelik, “Bu boşluğu başka bir parti doldurur mu?” sorusunu ise şu şekilde cevapladı:  Mutlaka dolduracaktır. CHP siyasal olarak değil sayısal olarak ana muhalefet partisidir.