Olimpiyat Şampiyonları 'Küçük Romanlar'Dan Çıkacak

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, maddi imkansızlıklar ve sosyo-kültürel bakış açısı farklılıkları nedeniyle eğitim ve öğretim ortamına uyum sağlayamayan Roman çocukları, "Sokaktan Olimpiyatlara" projesiyle topluma kazandırmayı amaçlıyor.

Küçük Romanlar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü projesi kapsamında Canik Jimnastik Salonunda oluşturulan jimnastik grubunda çalışıyor. Bir aylık süre sonunda bu gruptaki yetenekli sporcular seçilerek yarışmalara hazırlanacak.
Proje kapsamında jimnastikle tanışan yetenekli çocuklar, koşu, ısınma ve kültür fizik hareketleriyle başlayan çalışmalarda, değişik jimnastik hareketleri ve teknikleriyle yetiştiriliyor. Çocuklar jimnastik sporunun inceliklerini yetkin ellerden öğrenerek gelecekte bu spor dalında olimpiyatlarda ve diğer şampiyonalarda başarı hedefliyor.
- "Çocuk yaşta evlilikleri önlemek istiyoruz"
Canik Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Osman Abanoz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının ilçelerindeki Roman çocukları spor ile buluşturarak sosyal ve kültürel çevreye alıştırmak olduğunu belirtti.

Abanoz, şunları söyledi:
"Roman çocuklarımızı mahallelerinden çıkarıp kendi kültürü dışındaki çocuklarla kaynaştırıp sosyal çevreye alıştırmayı, 13-14'lü yaşlarda evlilik yapan gençlerimizi okula kazandırarak erken yaşta evlilikleri sonlandırmayı hedefliyoruz. Çocuklar daha ergenlik dönemlerinde kendilerini yetişkin birer birey olarak görerek evleniyor. Daha çocukluklarını yaşamadan çocuk sahibi oluyorlar."
Çocukların çok yetenekli ve esnek olduğunu belirten Abanoz, "İçlerinde çok yetenekli gençlerimiz var. Onları branşları doğrultusunda dünya şampiyonalarına, olimpiyatlara hazırlayacağız" dedi.

Kaynak: AA