Kosova-sırbistan Sınırında Gerginlik

Kosova Sırbistan sınırında bulunan Kurşumlu kentinde Kosova kesiminden kimliği belirsiz kişilerin açtığı ateş sonucu bir Sırp askerinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Kosova-sırbistan Sınırında Gerginlik

Sırp medyası jandarma askerin Kosova sınırını geçerek Sırp ormanlarında yasa dışı ağaç kesen Kosovalılar tarafından açılan ateş sonucu öldüğünü yazdı. Haberde ayrıca Stevan Singjeliç(30) adlı askerin olay sonrası Belgrad Askeri Hastanesi’ne kaldırıldığı fakat tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ifade edildi.

Kosova ile Sırbistan arasındaki sınırın ormanlık arazisinde yaşanan çatışmanın ardından Sırbistan İçişleri Bakanı Nebojsa Stefanoıviç, sınır bölgelerindeki jandarma güçlerine takviye yapılmasını emretti. Stefanoviç yaptığı açıklamada, Sırbistan ile Kosova arasındaki sınır bölgesinde jandarma mensupları ve yerel halkın can güvenliğini koruması için takviye gücün gönderilmesini emrettiğini belirtti.

Sırp Bakan, Sırbistan’ın terör saldırılarına müsamaha göstermeyeceğini ve saldırılara sert şekilde yanıt vereceğini kaydetti.

Bu arada Kosova- Sırbistan sınır bölgesinde bu sabah erken saatlerde 1 Kosovalı Arnavut’un öldüğü,diğerinin de yaralandığı öğrenildi. Dumnic Eperme köyünden Fatmir Mehmeti’nin açılan ateş sonucu öldüğü ve N rumuzlu Arnavut’un da yaralandığı açıklandı. Bu kişilere de yasa dışı ağaç kesenler tarafından ateş açıldığı iddia edildi.
Kaynak: İHA