Hüseyin Gülerce'den çok çarpıcı açıklamalar

Beyaz TV'de yayınlanan Ortak Akıl programının yorumcusu Gazeteci - Yazar Hüseyin Gülerce, 25 yıl çalıştığı Zaman Gazetesi ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Gülerce'den çok çarpıcı açıklamalar
Zaman Gazetesi'nde 25 yıl yazarlık yapan ve ismi bir ara adı Cemaatin Sözcüsüne çıkan Hüseyin Gülerce internethaber.com'a içini döktü.

Zaman Gazetesi'nden istifa ettiğini duyuran Beyaz TV'de yayınlanan Ortak Akıl programının yorumcusu Gazeteci-Yazar Hüseyin Gülerce, Cemaat-AK Parti savaşında hayli yorulmuş ve hayli de incitilmiş.

Kamuoyunun en çok merak ettiği soruyu da yönelttik Gülerce'ye... Zaman'da yaşadığı sıkıntılı süreçte Fethullah Gülen ne yaptı, ona el uzattı mı? Hüseyin Gülerce, kırgın olsa da bunu ifade etmiyor onun yerine 'Ben Hocaefendi'yi üzmek istemiyorum. Konuşulacak çok şey var ama üzmek istemiyorum. Hocaefendi'yi öz dayım gibi seviyorum.' demeyi tercih ediyor.

İŞTE RÖPORTAJIN O BÖLÜMÜ

ZAMAN'DA GÖZDEN ÇIKARILDIM

-Ekrem Dumanlı hangi sıfatla bunu söylüyor, genel yayın yönetmeni olarak mı? Yoksa yukarıdan aldığı talimatı mı size iletti sizce?
-Bu ifade ve Zaman'daki yazı benim gözden çıkarıldığımı gösterir.

-Kim sizi gözden çıkardı?

-Ekrem Dumanlı...

-Sadece o mu?

-Başka yere götürmek istemiyorum.

-Ekrem Dumanlı tek başına sizi gözden çıkarabilme gücüne sahip biri mi?

-Zaman'da kimse öyle bir güce sahip değil.

-Güç kimde? Cüneyt Özdemir'in Ekrem Dumanlı'ya enteresan bir sorusu olmuştu. Cüneyt, 'Zaman'ın sahibi kim?' demişti. Dumanlı da, künyedeki isme işaret etmişti. Ben aynı soruyu size sorayım, Zaman'ın sahibi kimdir?

-Gazetede herkes biliyor ki, bu gazetede patron olarak gözüken kişinin genel yayın yönetmenini değiştirebilecek gücü olmaz. Şimdiye kadar da olmamıştır. Benden önce de olmamıştır, benden sonra da olmamıştır.

-Sizi kim görevden aldı?
-Buna cevap vermek istemiyorum.

-Zor bir soru mu?
-Üzmek istemiyorum.

-Ekrem Dumanlı yarın sizi görevden aldığını söylerse... bu tebliğin asıl sahibi kimdir size göre?

-Ekrem Bey'e sorun.

- Cüneyt Özdemir sormuş, orta yerde verilmiş bir cevap var. Ben size soruyorum ve bu cevabı sizden almak istiyorum. Siz patron olarak gözüken kişinin ne sizi ne de bir başkasını görevden alacak güce sahip olmadığını açık söylüyorsunuz. O halde kim? Hocaefendi mi karar veriyor?

-Ben Hocaefendi'yi bu işin dışında tutmak istiyorum. Bu konuda konuşmak istemiyorum. Ben Hocaefendi'yi üzmek istemiyorum. Konuşulacak çok şey var ama üzmek istemiyorum. Hocaefendi'yi öz dayım gibi seviyorum. Ben onu çok sevdiğimi defaatle ifade ettim. Bu hayatta benim için en büyük şeref, Hocaefendi'nin dostluğudur. Dolayısıyla bu süreçte üzecek bir ifade kullanmak istemiyorum. Ben Hoacefendi'ye kırılmam ama onun kırılmasını istemem. Üzülürüm ama küsmem. Benim Hocaefendi'ye küsmem söz konusu olmaz. Bütün bu süreçte hedefe konulması, örgütten bahsediliyor, örgütün lideri olarak Hocaefendi'nin adı geçiyor. Bir iddia var 'Paralel yapı' diye.. Yargı süreci sonucunda ne olur onu bilmiyorum. Ama diyelim ki Hocaefendi bürokrasiyi çok önemsemiş, bürokraside bulunmayı en önemli görmüş diyelim. Ben bunu bir içtihat farkı olarak değerlendiririm. Hocefendi böyle düşünmüş yani. Kötü niyet olarak düşünmem. Bana göre bu dünyada kötü niyetli olacak en son kişi Hocaefendi'dir.