Hatay'da 'Fidanlara Su Ver Projesi'

Büyükşehir Belediyesi, 8. sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz temel eğitim ortaöğretime geçiş kursu "Fidanlara Su Ver Projesi" 2014-2015 eğitim-öğretim yılı hazırlıklarının tamamlandığını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Antakya ilçesinde hizmete açılan dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik düzenlenen kursa ilginin oldukça yoğun olduğunu kaydetti.

Yaklaşık 150 öğrenciye eğitim verecek kursun öğrenci alımlarının seçme sınavı ile yapıldığı açıklma, sınavda başarılı olan öğrencilerin ise ücretsiz olarak kurslara devam ettiği aktarıldı.
Açıklamada, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında kursa yaklaşık olarak 150 öğrencinin alındığını, kursun yüzde 100 oranında başarı göstererek tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştiği bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, eğitime ağırlık vererek, kentin eğitim başarısını yükselteceklerini belirtti.

Emeği geçen eğitimcileri ve başarı gösteren tüm öğrencileri tebrik eden Savaş, "Öğrenci eğitimi en önemsenmesi gereken konulardan biridir. Çocuklar ve gençler bu ülkenin geleceğidir. Geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA