Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden Madde Bağımlılığı Eğitimi

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda, Kur’an kursu eğiticileri ile öğrencilere madde bağımlılığı eğitimi verildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden Madde Bağımlılığı Eğitimi

Diyarbakır İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu toplantısında alınan kararlar gereği, Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı ÇEMATEM’de görevli sosyal hizmet uzmanı Akın Özyaşar ve Halk Sağlığı Müdürlüğü Ruh Sağlığı Programları, Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Şubesi’nden psikolog Sebahattin Zenger tarafından Kur’an kursu eğiticilerine ve kursta eğitim gören çocukların ailelerine yönelik madde bağımlılığı eğitimleri verildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, “Uyuşturucu madde ve madde bağımlılığı ile etkin mücadelede çocuk, aile ve toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini ve bu anlamda farkındalık oluşturabilmek için Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak uyuşturucu madde ve madde bağımlılığı ile mücadelede etkin olarak çalışmaya devam edeceklerini belirtmiştir” dedi.

Kaynak: İHA