Davutoğlu'ndan Dışişleri'ne veda

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı’nda çalışan personelle vedalaştı.

Davutoğlu'ndan Dışişleri'ne veda
Ahmet Davutoğlu'nun 5 yıl 3 aylık süren Dışişleri Bakanlığı görevi AK Parti Genel Başkanı seçilmesinin ardından son buldu.

Dışişleri Bakanlığı'nda bulunan personelle vedalaşan ve helallik isteyen Davutoğlu, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Çok değerli yol arkadaşlarım bu zaman zarfından dünyayı dolaştık. Bazı anların duygusal yoğunluğu çok fazladır. Böyle bir anı yaşıyoruz. 2009'u hatırlıyorum. Bize mazaretle gelmeyeceksiniz, 24 saat yetmiyorsa 25. Saati bulup geleceksiniz dedim. Kimse mazaretle gelmedi.

Güzel bir başlangıç yaptık, bu bir son değil. Bugün her kucaklaştığım arkadaşımla aynı onuru yaşıyorum, onların yüzünde bu onuru görmek beni çok mutlu etti. Bu yıllar içinde dış politika ciddi değişimler yaşadık. Ben hiçbir toplantında, forumda pasif ir diplomat görmek istemiyorum demiştim.

Her konuda kendi görüşümüz olacak demiştik. Gururla söylüyorum. 5 yıl içinde dönüp Türk temsilcilerine ne düşünüyorlar diye baktıklarını biliyorlar. Özgüvenimizi her anlamda sürdüreceğiz. Bu dönemde çok ciddi bir kurumsal kapasite artırımı yaşadık. Bu hedefleri gerçekleştirmek için çok ciddi bir yapılanma içine girdik. Ciddi reformlar yaptık. Büyük bir hamle başlattık. Dış temsilciliğimiz yüzde 42 artış sağlamıştır. Bugün mesleki anlamda çok daha güçlü bir dışişleri bakanlığı var. Çevremizde en az 8 ülke ciddi krizlerle boğuşurken Türkiye'nin istikrarlı yoluna devam etmesi bizim için bir zorunluluktur.

Hepinizin aslı görevi asli atılımları gerçekleştirmek ve barışın sözcüsü olmak. AB hedefinin gerçekleşmesi için görüşmeleri hızlandırmak. Bugün artık bu kapasiteye sahibiz. Şimdi artık koşma vakti. Hepinize güveniyorum. Çok güçlü bir geleneğimiz var. Bunu sürdüreceğinize dair güvenim tam.