Chp Hatay Milletvekili Ediboğlu, Yeni Kitabını Tanıttı

CHP Hatay Milletvekili ve DışŸişŸleri Komisyon ǜyesi Mehmet Ali EdiboğŸlu, OrtadoğŸu'da yaşŸanan olaylar üzerine yazdığŸı ''Hedef ǜlke Türkiye'' kitabının tanıtımını yaptı.

Antakya'da bir kafede düzenlediğŸi kitap tanıtım toplantısında konuşŸan EdiboğŸlu, 'Arap Baharı DeğŸişŸimleri' isimli birinci kitabını geçen yılın ortasında yayınlandığŸını ve birçok üniversitenin uluslararası ilişŸkiler bölümlerinde referans kitap olarak gösterildiğŸini ve İran tarafından Farsça'ya çevrildiğŸini belirtti.

İkinci kitabının geçtiğŸimiz haftadan itibaren yayınlanmaya başŸladığŸını ifade eden EdiboğŸlu, şŸöyle devam etti:
''Bir farkındalık yaratmak istedim. Siyasetçi sadece el sıkan, köy ve mahalle gezen, parti içerisindeki tartışŸmalarda taraf olan yada parti içi mücadelede güç kazanmaya çalışŸan biri olmamalıdır. Onun dışŸında kendi yetenekleri ölçüsünde hem ülkesine hem de iline ve partisine katkı sağŸlayan olmalı diye düşŸündüm. Zamanımın büyük bir kısmını bana verilen görev olan dışŸ politika konusuna ayırmaya çalışŸtım. Bunu da tarihe not düşŸmek adına 2,5 yılda iki kitapla sonuçlandırdım. Kitaplarımda OrtadoğŸu'da yaşŸanan olayların perde arkasını anlatmaya çalışŸtım. şžimdi üçüncü kitabı da yazmaya başŸladım. İnşŸallah 2015 seçimleri gelmeden üçüncü kitabımı da sizlerle paylaşŸacağŸım''
EdiboğŸlu, dünyada ve özellikle OrtadoğŸu coğŸrafyasından barışŸa destek sağŸlamak için yazmaya devam edeceğŸini ve bütün enerjisini buna harcayacağŸını kaydetti.

 
Kaynak: AA