Yeni kabine ne zaman kurulacak?

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, 62. hükümetin cuma günü kurulacağını açıkladı.

Yeni kabine ne zaman kurulacak?
Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, 62. hükümetin cuma günü kurulacağını açıkladı. Erdoğan, yeni kabinenin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başbakanlığında kurulacağını söyledi.

Erdoğan, Ak Parti yeni genel başkanın seçileceği Olağanüstü Kongresi'nin gerçekleştirildiği Arena spor Salonu'na geldi. Eşi Emine Erdoğan ile saat 10.00 sıralarında salona gelen Erdoğan, içeriye girmeden önce dışarıda toplanan partililere kısa bir konuşma yaptı.

Erdoğan, "Bizim bu konuşmamız bir misyon değişikliği değil, sadece bir isim değişikliğidir. Asla bir veda değildir. Bilesiniz ki bu da bir Fatiha'dır, bir başlangıçtır, yeni bir açılıştır, yeni bir milattır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasında, AK Parti Genel Başkan ve Başbakan adayı olarak açıklanan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından kurulması beklenen yeni hükümete ilişkin de bilgi verdi.

Yeni kabinenin cuma günü kurulacağını dile getiren Erdoğan, "İnanıyorum ki bugünkü kongreden de katılımın tümünün de ittifakıyla Ahmet Davutoğlu kardeşim çıkacaktır ve süratle yarın cumhurbaşkanlığıyla ilgili yemin töreni, devir teslim töreninden sonra da kendilerine kabineyi kurma görevini vereceğiz ve cuma günü de büyük ihtimalle yeni kabine gerçekleşmiş olacaktır." şeklinde konuştu.

Erdoğan, konuşmasında, "Sizlerden ayrılmıyorum" diyerek, partililerden helallik de istedi.