WhatsApp'dan yeni rekor

WhatsApp, kullanıcı sayısında yeni bir rekora imza attı.

WhatsApp'dan yeni rekor
Popüler mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sahip olduğu kullanıcı sayısını her geçen gün arttırmaya devam ediyor.

Yapılan son açıklamaya göre aplikasyonun 600 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor.

Akıllı telefonlar için geliştirilen mesajlaşma aplikasyonu WhatsApp, aylık 600 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşarak büyük bir başarı elde etti.

2013 yılının Aralık ayında aylık 400 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşan uygulama, bir sene sonra bu sayıyı yüzde 50 arttırarak kendi rekorunu kırdı.

2009 yılında Jan Koum'un Kaliforniya'daki evinde kurduğu WhatsApp, Facebook tarafından satın alındıktan sonra kullanıcı sayısında hızlı bir artış olmuştu.

Facebook, Şubat ayında 19 miyar Dolar (40 milyar TL) değerindeki bir anlaşma karşılığında WhatsApp'ı bünyesine katmıştı.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, WhatsApp'ın önümüzdeki 5 sene içerisinde milyarlarca kişiye hizmet vereceğini düşünüyor.

WhatsApp Nedir?

İnternet üzerinden karşılıklı mesajlaşma ve dosya gönderebilme programı olan WhatsApp, GSM operatörlerine ödediğimiz kısa mesaj ücretlerini azaltmanın en güzel yollarından biri.

WhatsApp kullanabilmeniz için telefonunuzun internete bağlı olması gerektiğinden ya kablosuz ağa bağlanmanız ya da bir mobil internet paketi almış olmanız gerekiyor. WhatsApp kullanabilmeniz için mesajlaşacak arkadaşınızın da WhatsApp kullanması gerekiyor. Böylelikle sınırsız mesajlaşmak, resim, video ve ses kaydı göndermeniz mümkün.

Nasıl Kullanılır?
Telefonunuza uygulamayı App Store‘den yükleyin. (Android telefon kullanıyorsanız Google Play‘e girin) App Store'u açın ve sağ altta yer alan büyüteç işaretine tıklayın. Üstte gelen kutuya WhatsApp yazın ve gelen uygulama penceresinde FREE yazan yeri tıklayıp telefonunuza indirin.

Uygulamayı bulun ve açın. Kayıt olurken sizdene GSM telefonu numaranız soracak, girin ve sonra numaranıza SMS ile gelen kodu girerek hattınızı doğrulayın. Cep telefonu rehberinizde bulunan kişileri WhatsApp tarayarak, uygulamayı kullanan arkadaşlarınızı listeleyecek. Listelenen arkadaşlarınızla anlık olarak artık sohbet edebilirsiniz.